Program


Udvaros Dorottya | Majdnem valaki

Udvaros Dorottya | Majdnem valaki

Majdnem valaki című nagylemezének dalai, és vadonatúj karácsonyi meglepetés dalok hallhatóak Udvaros Dorottya koncertjén, december 21-én a MOM Kulturális Központban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 29. péntek, 19:00

Három évtizeddel első lemeze után elkészítette sokak által várt második önálló albumát Udvaros Dorottya. 
Az 1985-ben megjelent Átutazó Dés László és Bereményi Géza nagyszerű közös alkotása volt. A később CD-n is megjelent LP több tízezer példányban kelt el, vezette a slágerlistát, a magyar popalbumok nagy klasszikusai között tartják számon: a korong bekerült a "303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz" című könyvbe is.
"Az akkori anyag elkészítése Dés Laci ötlete volt, de máig nem tudom, miért gondolta, hogy nekem ír lemezt, ugyanis ennek semmiféle előzménye nem volt, addig egyáltalán nem játszottam zenés darabokban. A felvételek idején minden szempontból áldott állapotban voltunk, nem csak azért, mert nyolc hónapos terhesen énekeltem fel a lemezt. Senki nem hajszolt minket, mindenki nyugodt volt. Dés Laci akkor már népszerű dzsesszzenésznek számított, de ez volt az első, más előadónak írt lemeze, Bereményi Géza pedig a nyolcvanas évek közepén éppen szüneteltette a közös munkát Cseh Tamással. Valahogy az Átutazót mindenki nagyon akarta, minden körülmény kedvezett neki" - idézte fel Udvaros Dorottya.
Udvaros Dorottya azt is elmondta, azért nem akart az Átutazó után újra lemezt készíteni, mert úgy érezte, az akkor előállt ihletett állapot egyszeri és megismételhetetlen.    
Udvaros Dorottya elhatározása akkor változott meg, mikor találkozott Hrutka Róberttel, második albumának zeneszerzőjével.
"Azonnal megéreztem, milyen sokoldalú és érzékeny művész, és rögtön meg is kértem, hogy ha van kedve, írjon egy dalt az önálló estemre. Ebből végül három dal lett Bereményi Géza szövegeivel, aminek nagyon örültem, és szép lassan jött a többi is, nagyon könnyen. Voltak köztük líraiak, pörgősebbek, és elkezdtünk gondolkodni, miként álljon össze egy lemezanyag. Így született meg a Majdnem valaki" - mesélte Udvaros Dorottya.
Az új lemez  sok szempontból az Átutazó világának folytatása. Bereményi szövegei ezúttal is a férfi-nő viszony finom árnyalatait vizsgálják, a nyolcvanas évek hangulatát persze felváltotta napjaink világa - 21. század címmel született is egy dal. "Hiába az azóta eltelt sok-sok év, a szerelem ügye Gézát és engem is lázba tud hozni, és mindketten úgy érezzük, hogy még mindig van mondanivalónk és ezer kérdésünk róla". 
    
Forrás:MTI/TOM-TOM Records

 

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!