Program


Tűsarok (1991) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

Tűsarok (1991) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

Tűsarok - spanyol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 29. hétfő, 19:00

Aki még nem látta Almodóvar 1991-es filmjét, most megdöbbenhet. A Tűsarok ugyanis igen fontos építőeleme, sok tekintetben alapköve a rendező életművének: számos gondolata él tovább a következő negyedszázad során készített filmjeiben. Az anya-lány viszony ábrázolásában mindenképen alapmű. Nem téved, aki a Volver vagy a Julieta nőalakjairól a Tűsarok asszonyaira asszociál. És ott vannak benne azok az erkölcsi dilemmák, amelyeket ma már Pedro Almodóvar kézjegyének tekintünk: a büntetés nélkül maradt bűn, a bűn átvállalása, a furcsa vezeklés. De felbukkan az alakoskodás is, hiszen az alakváltás, az álöltözet, a transzvesztitizmus, vagy akár a test teljes átformálása szinte elválaszthatatlan a rendező filmjeitől. És ne feledkezzünk meg a televízióról, a média és a reklámok által uralt világról! Lehetne beszélni a szerelmi rivalizálásról és azokról a bonyolult szerelmi sokszögekről, amelyek Almodóvar filmjeiben már erősen feszegetik a két dimenzió határait, és egyre inkább emlékeztetnek térbeli formákra, poliéderekre.

Na és az idő? Amely néha egy előtörténeten keresztül mutatja meg igazi természetét. Aztán a várakozásban kibomló idő, amelynek lényegét a bekövetkező, az esetleg bekövetkező, a ki tudja, mikor bekövetkező események adják. És hogyan is állunk a feledés idejével? Mi az, ami elsodródik az idővel? És mi az, amit súlyosan hordozunk magukban, életünk végéig. No meg az az idő, amely nyomot hagy rajtunk, hogy a régi képek közötti matatás közben jól pofon vágjon. Bonyolult ez, a fenébe is! És a moziban ülve mélyebben megélhető, mint ezeket a sorokat olvasva.

A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.


Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!