Program


Trió Kontraszt

Trió Kontraszt

A trió eredete a nyolcvanas évek derekára nyúlik vissza, amikor Újvidék (Novi Sad) és Budapest között igen eleven, virágzó szabadzenei együttműködés alakult ki.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 28. kedd, 20:00

Az Újvidéki Jazz Napokon, a pesti Közgáz Klubban és Győrött a Mediawave-en rendszeresen találkoztak a hazai és vajdasági magyar jazzművészek, így az akkori Grencsó Kollektíva tagjai és az 1963-as születésű Kovács Tickmayer István is. A kilencvenes évek eseményeinek következtében Tickmayer 1991-ben kényszerűen Franciaországba távozott, s az ottani kortárs zenei és kulturális élet jelentős egyéniségévé vált, előadóként, zeneszerzőként és esszéistaként egyaránt. Színházi darabokhoz és tánckoreográfiákhoz írt zenét, vagy éppen a Gidon Kremernek ajánlott Gould nyomán – Goldberg variációk Schönberggel a háttérben címmel hegedűre és vonószenekarra írt munkájával aratott nagy sikert - a darab németországi ősbemutatóján maga Kremer játszott. Mindeközben együttműködése a magyar zenészekkel lazábbá vált, de Grencsóval időről időre játszottak együtt, sőt duólemezt is adtak ki.

„Hajdani együttműködésünk – melynek gyökerei a nyolcvanas évekbe nyúlnak vissza – újraélesztésére a 2011-ben megtartott Mediawave Fesztivál keretén belül került sor. Csalódás egyikünket sem ért: úgy éreztük, hogy a hosszú hallgatás után közös zenélésünk csiszoltabbá és összeforrottabbá vált. Sajnos ennek a kreatív újra-összejövetelnek az örömét egy nagyon szomorú esemény híre árnyékolta be: éppen szombathelyi fellépésünk ideje alatt értesült a fesztiválstáb arról, hogy mesterünk és tanítónk, Szabados György távozott sorainkból. Ott helyben eldöntöttük, hogy az éppen csak megkezdett munkát tovább kell folytatnunk: tovább kell vinnünk és fejlesztenünk a szabadosi világ gondolatát ezzel a triónkkal, egyúttal gondosan ápolva mesterünk szellemi hagyatékát.

A trió névválasztásának többsíkú a háttere: először is Bartóknak a Kontrasztok triójára gondoltam (a klarinétra, hegedűre és zongorára íródott művét a zeneszerző Benny Goodmannek és Szigeti Józsefnek dedikálta). Továbbá azokra a kontrasztos elemekre, amelyek zenélésünkben rendszeresen jelen vannak (mindegyikünk sokoldalú zenész és szerző), és nem utolsósorban arra is, hogy zenei anyanyelvünk és örökségünk nagyon is kontrasztos képet alkot a mai szabadzenei világgal szemben.” olvashatjuk a zongorista hitvallását a BMC Records gondozásában a közelmúltban megjelent lemezük borítóján.

Közreműködők:

Grencsó István - szaxofon, fúvós hangszerek
Kovács Tickmayer István - zongora, billentyűs hangszerek
Geröly Tamás - dob

www.tickmayer.com 

"Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani! Tel: (+36 1) 216 7894."

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

bohózat két felvonásban

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!