Program


Titanic Filmfesztivál 2018: Egy fiú meg az apja

Titanic Filmfesztivál 2018: Egy fiú meg az apja

2018. április 4-13. között Budapesten 7 helyszínen rendezik meg a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált, amely 2005 óta versenyfesztiválként is működik. A jubileumi születésnapját ünneplő Titanic Wes Anderson Ezüst Medve-díjas Kutyák szigete című filmjével nyit - a megnyitóra természetesen idén is az Urániában kerül sor.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 12. csütörtök, 16:30

De itt lesz majd látható hazánkban először Bogdán Árpád Genezis című alkotása is, amely néhány hete a Berlinale Panorama programjában mutatkozott be.

Idén nagyjából 45 filmet láthat majd a közönség a 25. Titanicon, a fesztivál vendége Izland lesz, de iráni, indonéz, lengyel, szerb, kazah és brazil alkotások is szerepelnek a programban. Premier előtt lesz majd látható a Veszett vidék című ausztrál western vagy A bosszú című francia thriller. Csak az idei Titanicon lesz látható többek között az A Ghost Story az Oscar-díjas Casey Affleckkel a főszerepben vagy Chloé Zhao a világ számos filmfesztiválján – többek között Cannes-ban is – díjat nyert The Rider című alkotása. A program részleteire március 23-án, pénteken derül fény!

25. Titanic: Egy fiú meg az apja
范保德
Dráma, Tajvan, 115 perc, 2018
kínai nyelven, magyar és angol felirattal

Rendező: Hsziao Ja-Csüan

Forgatókönyvíró: Hsziao Ja-Csüan
Operatőr: Lin Cö-csung
Szereplők: Michael JQ Huang, Aria Wang, Fu Meng-po, Csuang Kaj-hszün / Chuang Kai-Hsun, Samuel K, Lu Hszüe-feng / Lu Hsueh-Feng

Ázsiai szelek

A filmet rendező Hsziao Ja-Csüan a tajvani új hullám alapítójának és vezéregyéniségének, a 2015-ben cannes-i Arany Pálmát nyert Hu Hsziao-hsziennek legjobb tanítványa, akinek útját a mester producerként is eygengeti, így ebben a road movie-ban is, amely egy különös apa-fiú történeten keresztül mutatja be a tradíciók és a modern social media világának találkozását. Van Pao-tö megtudja, hogy súlyos betegségben szenved. Kezelés helyett úgy dönt, Japánba utazik, és megkeresi apját, aki ötven évvel ezelőtt hagyta el családját. Ezzel egy időben fiatal férfi érkezik Hongkongból Tajvanra: valamiképpen neki is köze van Van Pao-tö múltjához. Megkezdődik a két ismeretlen utazása, melynek során mindketten megbékélnek önmagukkal és sorsukkal.

Ajánlatunk


1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ajánló


Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!