Program


Thomas Trotter és a cambridge-i St John’s College Fiúkórusa / Előhang 18:30

Thomas Trotter és a cambridge-i St John’s College Fiúkórusa / Előhang 18:30

Anglia egyetemi városaiban nemcsak a tudományos képzés zajlik sok évszázada kiemelkedő színvonalon, hanem sok egyéb is - például a sport és a zene. A központok értelemszerűen a college-ok, ezek neve különbözteti meg a sok és sokféle együttest. Közöttük olyan nagy múltú és világhírű is akad, mint a St.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 19. kedd, 19:30

A kórus nemcsak az egyetemi hagyomány része, de az angol katedrálisokban zajló kóruséneklés tradíciójáé is, hiszen a St. John's College-hoz kapcsolódik a St. John's College Chapel - ennek falai között működik az énekkar, amelynek létezéséről már az 1670-es évekből is találunk adatot. A mai kórusban énekelnek felnőttek - egyetemi hallgatók - és gyerekek: utóbbiak a St. John's College Iskolájának tanulói. A felnőtt és gyermek kórustagok együtt és külön is fellépnek.
A St. John's College Fiúkórusának mai karnagya, a Sri Lanka-i eredetű családból származó Andrew Nethsingha annak idején maga is a St. John College falai között folytatott orgonatanulmányokat, s ugyanígy Cambridge neveltje a kórussal érkező orgonista, Thomas Trotter - igaz, ő nem a St. John's, hanem a King's College falai között végezte tanulmányait. A Brit katedrálisok zenéje címet viselő, rendkívül színes és változatos műsor több régi angol komponista műveit tartalmazza, de ma élő brit szerzők alkotásai is szerepelnek a programban, és a kontinens nagyjai sem maradnak ki - őket képviseli a német Bach és Mendelssohn, valamint a francia Dupré. Sőt még a tengeren túlra is kitekintünk, Garth C. Edmundson ugyanis az Amerikai Egyesült Államokban élt és alkotott.

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel beszélgetés előzi meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.


Vezényel: Andrew Nethsingha

Közreműködik: Thomas Trotter (orgona)

Ajánlatunk


Geszti Péter – Monori András – Tasnádi István: Ezeregy éjszaka worldmusical

Szeretnénk benneteket meghívni a 2024. március 23-án, szombaton megrendezésre kerülő 3 vetítéses animációs film rendezvényünkre. Találkozhatsz kedvenc videósaiddal is, ott lesz: ZsDav, DoggyAndi, Jánosik Gergő, OwnMcKendry, Sajt32, Rolix, IceBlueBird és Aida Vagyok.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!