Program


Színházkomédia

Színházkomédia

Színházkomédia (Játék a játékban)
vígjáték két felvonásban
Az előadás hossza: 2 óra 20 perc
Írta: Bengt Ahlfors

A színtársulat egy fiatal kortárs szerző új darabjának bemutatójára készül. A társulat művészeti vezetője - mint minden színházi vezető, a pénz, az emberi rigolyák nyomása alatt - kénytelen kompromisszumok árán megvalósítani művészi elképzeléseit. Eleget kell tennie a szponzorok, a közönség, az író, és a társulat elvárásainak.
A társulaténak, melynek bárkája a mindennapok magánéleti és karrier-konfliktusok viharában sodródik, de amiről természetesen a külvilág semmit nem tudhat. Hiszen a nagyérdeműt a csodák érdeklik és egy színházi előadás élménye, amely remélhetőleg segíti elfelejtetni saját életének feledhető apróságait.
A darab a komédia eszközeivel mutatja be a színház ironikus világát, amely esszenciálisan minden emberi közösségre jellemző. Szellemes és vitriolos vígjáték ez. A végigkövetett próbafolyamat során, a bemutatót megelőző napok sikereivel és kudarcaival találkozunk, amelyek valójában rólunk, mindannyiunkról szólnak, adnak számunkra vigasztalást és a humorának köszönhetően felhőtlen szórakozást.

 

Ajánló


Az előadást durva szavak és erős hanghatások miatt 16 éven aluliak számára nem…

A Prostitúció természetesen nem a prostitúcióról szól, abban az értelemben legalábbis semmiképp, ahogy…

Bemutató: 2018. március 10. Alfred Döblin regénye nyomán a színpadi adaptációt Mikó Csaba…