Program


Szakcsi Lakatos Béla – Bachtól a bluesig

Szakcsi Lakatos Béla – Bachtól a bluesig

A Kossuth- és Liszt-díjas Szakcsi Lakatos Béla, akit a Müpa a hazai jazzélet előadói közül elsőként választott Az évad művészévé 2017/18-ra, zongoraművészként, zeneszerzőként, a legkülönbözőbb zenei stílusok értő tolmácsaként és improvizátorként is egyedülálló.





 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 10. vasárnap, 19:30

Gyermekkorában arról álmodott, hogy híres zeneszerző, a klasszikus zene jeles előadója lesz, ám a konzervatóriumi évek alatt elcsábította a jazz. Példaképe, Leonard Bernstein útmutatása alapján azonban pályája során mindig arra törekedett, hogy minden zenei műfajban otthonosan mozogjon, így a komolyzene soha nem szorult teljesen háttérbe. 2002-ben a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral előadta Mozart D-dúr („Koronázási”) zongoraversenyét, a cadenzákban saját jazzimprovizációit játszva, de előszeretettel kalandozott a népzene és a pop világában is.
Erre az estre is a legkülönbözőbb műfajokon átívelő műsorral készül, de a koncert mindkét részében fontos szerephez jutnak rögtönzései. Először Johann Sebastian Bach c-moll versenymű két zongorára című kompozícióját adja elő fiával, Szakcsi Lakatos Róberttel, aki édesapjához hasonlóan sokoldalú muzsikus, majd Bartók Béla II. vonósnégyesét hallhatjuk a Kelemen Kvartett előadásában, a tételek között Szakcsi improvizációival. A második részben az est főszereplőjének vendége Presser Gábor lesz, akivel közös rögtönzéseket és Presser-dalokat is előadnak. Utóbbiakat Falusi Mariann éneke gazdagítja további színekkel.

Műsor:

J. S. Bach: c-moll versenymű két zongorára, BWV 1062
Bartók: II. vonósnégyes, op. 17, Sz 67, BB 75 - improvizációkkal
    
Presser Gábor és Szakcsi Lakatos Béla improvizációi

Közreműködők:

Szakcsi Lakatos Róbert: zongora
Presser Gábor: zongora, ének
Falusi Mariann: ének
Budapesti Vonósok

Kelemen Kvartett:
Kelemen Barnabás: hegedű, brácsa
Kokas Katalin: hegedű, brácsa
Homoki Gábor: hegedű
Fenyő László: cselló

Ajánló


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!