Program


Reformáció kantáta - ősbemutató

Reformáció kantáta - ősbemutató

200 év után újra megszólaló ritkaságok, korhű hangszerek kíséretével



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 29. péntek, 19:30

Sylvia Leidemann a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával kutatásokat végzett a  Soproni  Evangélikus Gyűjtemények zenei archívumában, ahol a  XVIII. századi templomi  repertoárból gazdag  anyag maradt fent. Mivel ebből a korból csak kevés hazai forrással rendelkezünk, ez egy különösen fontos és igen értékes lelet: az  evangélikus istentisztelethez szolgáló művek (kantáták, zsoltárok, kyrie- és gloria-tételek) mellett tisztán hangszeres darabok is találhatók a gyűjteményben.

A korszak zeneszerzői részben névvel szerepelnek, de sok köztük az anonim. A névvel nevezettek között több olyan szerző is van, akikről mindeddig nem sokat tudtunk, noha a művek értékes invenciójúak. Ilyenek Wohlmuth János: Miserere,  Zsoltárok és Magnificat c. művei, Koseck Michael: Kyrie-Gloria c. műve, Wolhmann Sámuel kantátái, Christoph Stolzenberg kantátái, vagy Tomasso Guzzo és anonim szerzők hangszeres művei. A koncerten e darabok megszólaltatásával ismét életre keltjük azt a repertoárt, amelyet több mint kétszáz évvel ezelőtt rendszeresen játszottak Sopronban. Elhangzik Christoph Stolzenberg: Festo Reformationis, „Er schalle Gott geweyhtes...” kantátája is, mely a reformáció ünnepére készült annak idején.
 
A soproni evangélikus zenei archívum ritkaságai a magyar örökség fontos részét képezik, és több száz év után először ezen a koncerten hallhatók korhű hangszerek és kiváló művészek tolmácsolásában.

Közreműködik: Kodály Kórus Debrecen
Vezényel: Sylvia Leidemann

Jegyek 2017. szeptember 4-től kaphatók.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!