Program


Rákfogó-Szakcsi 75 koncert
3

Rákfogó-Szakcsi 75 koncert

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 31. szerda, 19:30

Szakcsi Lakatos Béla idén júliusban tölti be 75. életévét. A 60 évvel ezelőtt színpadra lépő művész a Momkultban egy különleges koncerttel ünnepel a Rákfogó zenekarral. Ünnepel s egyben emlékezik. Babos Gyula, a Rákfogó zenekar egyik alapító tagja áprilisban elhunyt. A koncert egyben tisztelgés és elismerés a művész személyisége és munkássága előtt!

A zenekar tagjai Fenyvesi Márton kérték fel Babos Gyula helyének betöltésére. 

A Rákfogó zenekar több mint negyven éves. Annak ellenére igaz ez az állítás, hogy a Szakcsi-Babos-Ráduly-Orszáczky-Kőszegi felállás csak rövid ideig, 1972 és 1974 között működött. A hazai jazz-rock zászlóshajójának hatása évtizedeken át tartott, és nemcsak a legendás felállás tagjainak pályafutására, de az egész magyar jazz élet alakulására döntő befolyással bírt.

 Orbán György, Orszáczky Mikóssal ellentétben basszusgitár helyett bőgőn, Szakcsi Lakatos Béla Fender Rhodes-on játszik. Babos Gyula gitárjátéka az eredeti soundot idézte, jelen felállásban Ráduly Mihály szaxofonját a kiváló zenész-zeneszerző Fekete-Kovács Kornél trombitája váltja, melyet elektronikus effektek tesznek még modernebbé. Kőszegi Imre dobjátéka szakít a bebop hagyományaival, melyet külön erre a projektre készíttetett cintányérokkal és kiegészítőkkel tesz még eredetibbé.

Ez a zenekar nem emlékzenekar. Bár a repertoárban szerepelnek eredeti dalok, ezek is – csak úgy, mint a Davis, Coltrane, Zawinul örökzöldek – újragondolt formában szólalnak meg, az egykori Rákfogó zenekar kísérletező kedvű, formabontó, szabadságvággyal átitatott szellemiségét idézve.

 

Ajánlatunk


Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!