Program


Prunyi Ilona, Banda Ádám, Fenyő László és Molnár Zsolt kamaraestje - Fehér éjszakák

Prunyi Ilona, Banda Ádám, Fenyő László és Molnár Zsolt kamaraestje - Fehér éjszakák

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 15. csütörtök, 19:00

Kjui:
    D-dúr hegedű-zongora szonáta, op. 84
Rubinstein:
    Bé-dúr zongoratrió, op. 52
SZÜNET
Muszorgszkij:
    A bábjátékos
Arenszkij:
    1. (d-moll) zongoratrió, op. 32

Prunyi Ilona (zongora), Banda Ádám (hegedű), Fenyő László (cselló), Molnár Zsolt (bariton)

Orosz szerzők neve hallatán talán sokaknak a halhatatlan, grandiózus dallamok és olyan művek jutnak eszébe, mint Csajkovszkij Hegedűversenye, Rimszkij-Korszakov Seherezádéja vagy éppenséggel Muszorgszkij Borisz Godunovja. Bár valóban ez az orosz zene ismertebb arca, ott rejtőzik mögötte egy másik világ, a maga intim műfajával, a kamarazenével. Charles Dickens 1841-ben megjelent könyvének címe, a Ritkaságok régi boltja egészen találó címkéje lehetne az estének, hiszen a koncert repertoárján szereplő művek nem a toplistás darabok közül valók, mégis izgalmas képet adnak a 19. század végi orosz kamarazene világáról. A nagy orosz szimfóniákból és operákból tudjuk, mit jelent, amikor az orosz zenei világ és a nyugati formák találkoznak, Prunyi Ilona, Banda Ádám, Fenyő László és Molnár Zsolt koncertjén pedig meghallgathatjuk, miként jelenik meg ez az orosz íz a kamarazenében.

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!