Program


Pilinszky János / Vers-estek a Müpában

Pilinszky János / Vers-estek a Müpában

A Vers-estek a Müpában újabb állomása ismét egy hasonlíthatatlan, rendkívüli költői életmű mélységeibe enged betekintést a Pilinszky Jánoshoz sok szálon kötődő, nagyszerű költőnő, Takács Zsuzsa érzékeny válogatásában.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 8. csütörtök, 20:00

A teljes lírai életműből merítő összeállítás azért is lesz különleges, mert a klasszikus és a kevésbé ismert opusok mellett Pilinszky nyilatkozatai, interjúi, naplója, vallomásai is a műsor szerves részét képezik. A magyar líra klasszikus darabjainak számító költemények mellett ezek révén beszél majd ez az est Pilinszky aktualitásáról, személyiségéről, bátorságáról, kereszténységéről, a jóvátehetetlen jóvátételéről - ez a műsort bevezető esszé tervezett címe is -, valamint Pilinszky költészetének anyanyelvéről, az eszköztelenségről, a forma szegénységéről, a kiteljesedés mint elszegényedés folyamatáról. Intenzív, megrendítő estre számíthatunk, amelynek hatása bizonyára sokáig velünk marad.

Az előadás együttműködő partnere a Nemzeti Színház.

Közreműködők:

Ács Eszter, Blaskó Péter, Rubold Ödön
színművészek
Darvas Ferenc
zongora

Ajánlatunk


Mi a közös egy régiségkereskedőben, egy képviselő feleségében és két fodrászban? Legyenek szemtanúi egy gyilkossági nyomozásnak és az est végére mindenre fény derül, amennyiben aktív részvevői lesznek a bűnügy megoldásának.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Ajánló


Egy fogadóban vagyunk, ahol a fogadósné miatt lakik ott egy gazdag és egy szegény gróf, egymással vetekednek a nő szerelméért.…

„Jön a fordulat. Tudom. Érzem. Már jön, aki azt fogja kiabálni: Félre! El az útból! És csak özönlik a többi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!