Program


Párbeszéd koncert 2.0 - Pandzarisz Dina és Tálas Áron

Párbeszéd koncert 2.0 - Pandzarisz Dina és Tálas Áron

zene határok nélkül
A szefárd zene és a jazz találkozása Halmos Bélával.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 21. szombat, 19:00

A koncertek két, különböző zenei világból érkező előadó párbeszédére épülnek; a beszélgetést ugyan összeköti egy zenei motívum Halmos Béla széki gyűjtéséből, mégsem csak népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a zeneművészet majd’ minden ága képviselteti magát. 2018 tavaszán a következő előadók lépnek színpadra: Kemény Zsófi és Szirtes Edina Mókus, Nagy János és Szokolay Dongó Balázs, Mogyoró Kornél és Ölvedi Gábor, Pandzarisz Dina és Tálas Áron, Ferenczi György és Csoóri Sándor Sündi.

Pandzarisz Dina hazánkban a szefárd zene nagyköveteként vált ismertté. Autentikus és egyedülálló énekstílusát, páratlan ritmusérzékét és hajlításait a külföldi szakma és közönség is számos alkalommal értékelte, s a magyar énekesnők közt elsőként adhatott egészestés szefárd zenei koncertet Spanyolországban, Cordobában a Nemzetközi Szefárd Zenei Fesztiválon. Dina a népzenén túl a jazz világában is elmerült, a hazai közönség a MÜPA nagyszínpadán, illetve a jazz intimebb kultúrterein is találkozhatott vele.

Tálas Áron zongorista, dobos és zeneszerző, a hazai fiatal jazzgeneráció egyik legnagyobb figyelmet érdemlő alakja. Néhány éve még a Jazz Showcase délutáni fellépői közt mutatkozott be, most pedig már Pat Metheny kedvenc gitárosával hallhatjuk.
Zongoristaként és zeneszerzőként két saját zenekart vezet: a Tálas Áron Triót és a különböző stílusokon átívelő, groove-os alapokon nyugvó zenét játszó Flight Modust. 2013-ban zenekarával megnyerte a Magyar Jazz Szövetség Jazz Combo Versenyét, ugyanebben az évben Junior Prima- díjat kapott, két évvel később a Montreux-i Jazzfesztiválon a zongoristák között döntőbe jutott, majd Gramofon-díjjal ismerték el. 2015-ben diplomázott a Zeneakadémián, ahol azóta korrepetitorként dolgozik, s tanít a Kodolányi János Főiskola és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakán is. Rendszeresen láthatjuk a magyar jazzélet meghatározó zenészeinek oldalán.

A koncertsorozat az NKA Halmos Béla program támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!