Program


Pán Péter

Pán Péter

Pán Péter
VI. Pécsi Családi Színházi Fesztivál (2018. május 26. - június 3.)
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 31. csütörtök, 18:00

Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg

Az előadás időtartama: 80 perc (szünet nélkül)



J.M. Barrie műve alapján írta: Selmeczi Bea

Pán Péter - Katona Levente
Wendy Darling, kislány - Kátai Kinga
Michael Darling, kisfiú - Helvaci Ersan e.h.
Mr. Darling - Hook kapitány - Urházy Gábor László
Mrs. Darling - Sellő Kovács Olga
Csingiling - Dada Magyar Cecília
Tigrisliliom, indián hercegnő - Tündérudvarhölgy Kovács Virág
Máb királynő - Mikita Zsuzsanna Lilla
Mr. Smee - Gál Szabolcs
Haspók manó - Bálint Péter

Elveszett fiúk (Pecek, Sipi, Fürtös) /Tündérek
Kalózok (Noodler, Bill Jukes, Cecco)

Antolovics Péter
Németh Krisztián
Nyakas Félix
Farkas Gergő
Mrakovics Norbert
Tornyos Ervin

Díszlet - Jelmez: Szakács Ferenc
Ügyelő: Horváth Zoltán
Dramaturg: Selmeczi Bea
Súgó: Jurina Beáta
Zeneszerző: Keresztény Tamás
Rendezőasszisztens: Mikita Zsuzsanna Lilla
Fényterv: Kehi Richárd
Mozgás: Tornyos Ervin, Antolovics Péter
 
Rendező: Bereczki Csilla
 
„Amit hallani fogtok, megtörtént már a múltban és megtörténik majd a jövőben is.”
 
Ezúttal épp Londonban esett meg, a Bloomsberry Negyedben, a Darling-család otthonában. Azért éppen ott, mert ők voltak azok, akik hittek Pán Péterben. Pontosabban nem az egész család, hanem Wendy Darling, és két öccse, John és Michael Darling.
Egy este Wendy, John és Michael szülei, Mr. és Mrs. Darling egy partira készülődnek, ami nagyon fontos Mr. Darling karrierje szempontjából. A gyerekek nehezen akarnak lefeküdni, a két fiú folyamatosan Pán Pétereset játszik, Wendy pedig arról beszél szüleinek, hogy Pán Péter el fog jönni hozzájuk, mert nála van egy nagyon fontos dolog, amire Pán Péternek nagy szüksége van: az árnyéka.
Wendy végül magára haragítja édesapját, aki mérgében azt mondja neki, hogy ideje felnőni és mostantól külön szobában kell aludnia. Wendy és testvérei hiába kérlelik szigorú édesapjukat, ő hajthatatlan. Még Nanát (a magát dadának képzelő hűséges kutyát) is kizárja a házból. Mr. és Mrs. Darling elhagyják otthonukat, abban a tudatban, hogy három gyerekük az igazak álmát alussza.
Pán Péter csak erre a pillanatra várt. Belopózik a házba és kiszabadítja az árnyékát, amit végül Wendy segít visszavarrni a cipőjéhez. A gyerekek hallván Pétert Sohaországról mesélni, Péterrel és annak társával, Csingilinggel, a tündérrel odarepülnek, hogy végre láthassák az általuk addig csak elképzelt csodálatos vidéket.
A szigeten kalózok garázdálkodnak, Hook kapitány vezérletével – akinek kezét Pán Péter vágta le, és a krokodilnak adta eledelül. Ezért Hook bosszút esküdött Pán Péter ellen és leghőbb vágya, hogy elkaphassa a tündérfiút. Ahhoz, hogy célját elérje, Hook elrabolta a szigeten élő őslakos indián törzs vezetőjének lányát, Tigrisliliomot, akivel Péter jó barátságban van, hátha a lány elárulja neki, hol találja Pétert.
A szigetre érve a Wendyre már azelőtt is nagyon féltékeny Csingiling ráveszi a többi tündért, hogy lőjék le a levegőben a repülni még nehezen tudó Wendyt. Ezt a tündérek meg is teszik, de Pán Péter időben közbelép és száműzi egy hétre Csingilinget. Ezután Péter Wendyvel a sellőket látogatják meg, John és Mike pedig a tündérgyerekekkel az indiánok keresésére indulnak, akik elfogják őket. De a korábbi játék most komolyra fordul, az eddig megszokottól eltérően az indián törzsfőnök azt mondja, csak akkor engedi el őket, ha megmondják, hol van a lánya. A gyerekek kétségbeesnek, hiszen nem is ismerik a lányt. A máglyahalál várja őket.
Eközben a sellők kigúnyolják Wendyt, aki hálóingben van és egy „lány”. Wendy és Pán Péter majdnem összevesznek, amikor megjelenik Hook és Tigrisliliom. Pán Péter egy cselhez folyamodva kiszabadítja az indián törzsfőnök lányát, összecsap Hook-kal és ismét csatát nyer, Hook visszavonul.
A kalózvezér rájön, hogy Csingiling Wendy iránt táplált féltékenységét felhasználva Pán Péter közelébe tud kerülni. Eközben a tündérek, az embergyerekek és az indiánok elszívják a békepipát.
Kiderül, hogy a szigeten lévő tündérgyerekek már nem emlékeznek, hogy volt-e anyukájuk és ha igen, milyen volt. Először John és Mike sem akarnak hazamenni, de Wendy emlékezteti őket édesanyjuk szeretetére és ekkor sírva akarnk indulni haza. A tündérek is velük akarnak menni, Wendy biztatja őket, hogy a szüleik biztosan örülnének nekik is. Pán Péter figyelmezteti őket, hogy ha egyszer elhagyták Sohaországot és a felnövést választják, soha többé nem térhetnek vissza.
Eközben Hook és társai becserkészik a gyerekeket, majd túszul ejtik és megzsarolják őket; ha nem állnak be kalóznak, a tengerbe vetik őket.
Pán Péter egy csomagot kap Hooktól, amiben egy robbanószerkezet van, de Csingiling idejében figyelmezteti őt, és helyreáll a szövetség kettejük között. Ezután Péter, Csingiling, az emberek és a tündérek együttes erővel legyőzik Hook kapitányt és az embereit. Pán Péter harmadszor is legyőzi Hook kapitányt, de megkíméli az életét, abban az esetben, ha elmegy a szigetről és soha nem tér vissza.
Ezután Pán Péter kapitány és a tündérek visszaviszik a gyerekeket Londonba. A szülők három mélyen alvó gyereket találnak otthon. Wendy felébredve elkezdi mesélni szüleinek kalandjaikat, amit azok csodálkozva, hitetlenül hallgatnak. A kislány azt mondja édesapjának, hogy ő már készen áll arra, hogy felnőtt legyen, mire Mr. Darling azt feleli, azért nem kell azt még úgy elsietni. Az ablakból kitekintve egy felhőhajót pillantanak meg az égen. Mr. Darling elgondolkodva nézi a hajót, miközben azt mondja: „az az érzésem, hogy ezt a hajót már láttam valamikor, réges-régen. Amikor még gyerek voltam”.

Ajánlatunk


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!