Program


Maraton 2018 - Bernstein és az amerikai zene: Óbudai Danubia Zenekar

Maraton 2018 - Bernstein és az amerikai zene: Óbudai Danubia Zenekar

2018-ban lesz tíz éve, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös szervezésében megvalósuló maratonokon egy-egy zeneszerző munkásságának legjava szólal meg egy teljes napon át, délelőttől késő estig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 4. vasárnap, 15:00

2018-ban lesz száz éve annak, hogy megszületett Leonard Bernstein amerikai zeneszerző, karmester, zongorista és a zenei ismeretterjesztés egyik legnagyobb alakja. Legnépszerűbb darabjain kívül kiváló magyar előadóművészek és együttesek tolmácsolásában elhangzanak honfitársai, George Gershwin, Scott Joplin, Steve Reich, John Cage, Elliot Cole, Red Norvo, Samuel Barber, Stephen Foster, Charles Ives, Harold Meltzer, John Harbison, Ned Rorem és William Bolcom hol lírai, hol dinamikus, hol táncos, hol erősen jazzes kompozíciói is.

Előadott művek

    Bernstein: I. szimfónia (Jeremiah)
    Bernstein: Three Meditations from MASS

Vezényel:  Hámori Máté

Közreműködik:
Várdai István    cselló

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!