Program


Magyar Kincsek: Kodály / Rózsa Miklós / Bartók ( a Concerto Budapest koncertje )

Magyar Kincsek: Kodály / Rózsa Miklós / Bartók ( a Concerto Budapest koncertje )

Három kivételes zenemű. Vezényel: Héja Domonkos

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 12. péntek, 19:30

Műsor:

KODÁLY: Balettzene (Sárkánytánc) a Háry Jánosból zenekarra
RÓZSA MIKLÓS: Csellóverseny, op. 32
--- szünet ---
BARTÓK: A fából faragott királyfi, BB. 74

Közreműködik: Szabó Ildikó cselló
Vezényel: Héja Domonkos

1926-ban, a Háry János első három előadásának közönsége még láthatta azt a képet, melyben a császárlány, Mária Lujza, szerelmi bánatában, beleveti magát a Nixbe. Kodály azonban dramaturgiai megfontolásból törölte e teljes képet, s így az itt elhelyezett balettjelenet, a Sárkánytánc is a veszteséglistára került. Balettzene cím alatt azonban a jelenet muzsikája szerencsére ránk maradt, mint ritkán megszólaltatott, de annál izgalmasabb csemege. Ahogyan csemegeszámba vehető a budapesti születésű legendás hollywoodi filmzeneszerző, Rózsa Miklós 1971-es Csellóversenye is, melynek megrendelője és első megszólaltatója Starker János volt: a versenymű szólistája ezúttal az immár majd’ két évtizede koncertező, de még mindig csak a húszas évei közepén járó, nagytehetségű Szabó Ildikó lesz. A magyar zeneirodalom megszólaltatását itthon és külföldön is szívügyének tekintő karmester, Héja Domonkos irányításával a zenekar végül egy bő százesztendős hazai remekművet játszik majd el: Bartók egyfelvonásos táncjátékának zenéjét előadva.

Ajánlatunk


Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben is gazdag, különleges előadásban.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a…

Richardnak valami hiányzik a munkahelyére való mindennapi ingázáson és a családi életen túl. Mígnem egy szép napon, hazafelé tartva a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!