Program


Lukács Ervin-bérlet 2. - vezényel: Hamar Zsolt

Lukács Ervin-bérlet 2. - vezényel: Hamar Zsolt

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 17. szombat, 19:30

SCHUBERT: Rosamunda - nyitány
CSAJKOVSZKIJ: D-dúr hegedűverseny, op. 35
BEETHOVEN: VII. szimfónia (A-dúr), op. 92

Vadim Gluzman – hegedű
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Hamar Zsolt

Főszerepben Auer Lipót Stradivárius hegedűje 

Vadim Gluzman (1973) ukrán születésű, izraeli hegedűművész egy 1690-es Stradivari mesterhegedűn, az úgynevezett "Ex-Leopold Auer"-en játszik. A hegedű egyik korábbi tulajdonosa Auer Lipót (1845-1930) magyar származású hegedűművész, tanár, egy ma is használatos hegedűiskola szerzője, karmester és zeneszerző volt. Csajkovszkij Hegedűversenyének a bemutatását 1879-ben több művész, köztük Auer Lipót is visszautasította, és még növendékeinek is megtiltotta a mű megtanulását. Csajkovszkijt bántotta, hogy még barátai is ilyen elutasítóan közeledtek új művéhez annak technikai és zenei nehézségeire hivatkozva. Végül Adolf Brodszkij kiváló orosz hegedűművész vállalkozott a bemutatására (Csajkovszkij később neki ajánlotta művét) először New York-ban, majd Bécsben.  A sikeres előadások után Auer belátta tévedését és később többször eljátszotta koncerteken ezt a darabot, sőt az egyik közkézen forgó kiadás verzióját is ő rendezte sajtó alá. Jó lenne tudni, hogy a Gluzman kezében megszólaló 328 éves hegedű őriz-e még valamiféle emlékképet Auer Csajkovszkij interpretációjáról?

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!