Program


Ludmann Mihály- Művészet és Irodalom

Ludmann Mihály- Művészet és Irodalom

Ludmann Mihály művészettörténész előadása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 13. kedd, 18:30

Május 2.

Művészet és irodalom - Nimfák és héroszok

A nimfák görög mitológiai nőalakok, akik a természet erőinek megtestesítői. Szép nőként a festészet és szobrászat kedvelt témái. A héroszok a görög mitológia félistenei, akik istenek és földi halandók nászából születtek. Legismertebbek közül Héraklész, Perszeusz és Akhilleusz. A kedvelt művészettörténeti sorozat ezen előadásán a képzőművészet kedvelt nimfáival és héroszainak történetével, ábrázolásaival ismerkedhetünk meg.

Május 16.

Művészet és irodalom - Kegyetlen istenek

Az istenek nehezen tűrték, ha földi halandók többnek gondolták magukat náluk, netán belementek a vetélkedésbe. A versengés kimenetele nem volt kétséges, és az istenek kegyetlenül megtorolták az emberek nagyravágyását. Így helyre állt a világ rendje és példát mutattak az elkövetkező generációk számára is. Kik voltak, akik vetélkedtek és mi lett a büntetésük, ez ezen az estén kiderül.

Május 30.

Művészet és irodalom - Róma alapítása, római hősök a királyság és köztársaság korából

A város megalapításáról kétféle történet is ismert. Ezek és a városállam küzdelme a szomszédos törzsekkel, többek között a szabinokkal, a képzőművészet kedvelt témái voltak, különösen az eszményt kereső klasszicizmus korában. Kitűnő festők örökítették meg a hősi küzdelmet és a hozzá kapcsolódó katonás fegyelmet. Ezekkel a történetekkel és ábrázolásukkal ismerkedhetünk meg a művészettörténeti sorozat előadásán.

Június 13.

Művészet és irodalom - Pompeji világa

A 79-ben elpusztult város belekövült a vulkáni hamuba. Egy részét feltárták, és így hitelesen kibontakozik egy római jómódú város élete és mindennapjai. A népszerű művészettörténeti sorozat nyári szünet előtti utolsó előadása a pompeji épületek és az ott megmaradt művészi alkotások világát mutatja be sok képpel illusztrálva. Ez az előadás zárja az ókori krétai-görög-etruszk-római művészet világába tett színes utazásunkat.

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!