Program


KORTÁRSUNK CSEHOV MINIFESZTIVÁL / Kiss Csaba: De mi lett a nővel?

KORTÁRSUNK CSEHOV MINIFESZTIVÁL / Kiss Csaba: De mi lett a nővel?

KORTÁRSUNK CSEHOV MINIFESZTIVÁL / Kiss Csaba: De mi lett a nővel?
(Előadás után beszélgetés az alkotókkal, az idén huszonkét éves produkció kapcsán.)

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. július 27. péntek, 20:00

Csehovot a közönség a leheletfinom lélekrajzok, a fájdalmas őszi hangulatok, a kisiklott életek,és az eleve reménytelen elvágyódások írójaként ismeri, ám de létezik egy másik, egy "elvetemültebb" Csehov is: az anekdotaszerű, kaján, néha groteszkül kegyetlen novellák,vásott karcolatok szerzője. A "De mi lett a nővel?" férfimese nyolc ilyen rövid elbeszélés helyzeteire, motívumaira épül.

"A kerettörténet szerint valamikor a múlt század végén három csóró orosz színész elindul a végtelen, forró országúton Bikulin bankár estélyére. Útközben egyikük - Jura - Történeteket, pletykaízű sztorikat mesél a társasági élet egyik mitikus nőjéről, Bikulin bankár unokahúgáról..."

A "De mi lett a nővel?" című férfimese nyolc rövid elbeszélés helyzeteire, motívumaira épül. A különös dramaturgiájú előadásban szerelmek és csalódások, kivégzések és foghúzások, öngyilkosságok és ellenvonatok kavarognak Irina Bikulina ártatlan, mégis felkavaróan buja, szenvedélyes alakja körül. A játék végén minden titokra fény derül - a legvégsőre is - és megelevenedik a férfivágy örök tárgya, az a bizonyos legendás Nő.

Az ősbemutató a Győri Nemzeti Színházban, 1997-ben volt.

Szereplők

Gyabkin - Gyabronka József
Aljosa - Horváth Lajos Ottó
Jura - Honti György

Rendező: Kiss Csaba

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!