Program


Joyce DiDonato és az Il Pomo d’Oro Zenekar

Joyce DiDonato és az Il Pomo d’Oro Zenekar

A zene természeténél fogva alkalmas egymással szembeállított jelenségek bemutatására. Elsőként a mozgalmas és ábrázoló szellemű barokk stílus kamatoztatta ezt a lehetőséget. Azóta számtalan ellentétpárral szembesülhettünk operákban, kantátákban, szimfonikus és kamaraművekben. Most a háború és a béke világába pillanthat a Müpa közönsége.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 19. kedd, 19:30

A kiváló amerikai koloratúrmezzo, Joyce DiDonato korunk egyik legünnepeltebb operadívája - vokális tudásának színvonalát és előadó-művészetének erejét mi sem érzékelteti jobban, mint az, hogy rendkívüli népszerűségét még hasonló hangfajban tevékeny pályatársa, Cecilia Bartoli mellett is meg tudja őrizni. Egy DiDonato-koncert légkörének közvetlenségéről, szuggesztivitásáról a Müpa közönsége is meggyőződhetett már, amikor az énekesnő a kiváló Il Complesso Barocco kíséretével, Királynők - drámák címmel adott elő barokk áriákat 2013 novemberében, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
Most ismét tematikus koncerttel érkezik - kedveli a műsor-összeállításnak ezt a logikáját -, egy nem kevésbé kiváló együttes, a Maxim Emelyanychev vezetésével működö Il Pomo d'Oro társaságában. Háborúban és békében - Harmónia a zene közvetítésével (In War and Peace - Harmony through Music) című műsoruk hátterében azonos programú közös lemezük áll, melynek célja a nagy barokk szerzők zenéje segítségével bemutatni a régi korok emberének harcias és békés arcát. A műsor drámai és lírai egyszerre - és persze mindvégig igen erőteljesen ábrázoló szellemű. Operahősök elevenednek meg előttünk, a maguk elrettentő vagy épp követendő példájával ösztönözve arra a zenehallgatót, hogy a külvilág harcai közepette keresse lelke benső békéjét.

Műsor:

Händel: Jephta - No. 20: Scenes of horror, scenes of woe, HWV 70
Leo: Andromakhé - Prendi quel ferro, o barbaro!
De Cavalieri: La rappresentatione di anima e di corpo - Sinfonia
Purcell: g-moll chaconne, Z. 730
Purcell: Dido és Aeneas - When I am laid in earth (Dido búcsúja), Z. 626
Händel: Agrippina - No. 87: Pensieri, voi mi tormentate, HWV 6
Gesualdo: Tristis est anima mea
Händel: Rinaldo - Lascia ch'io pianga mia cruda sorte, HWV 7a
Purcell: Az indián királynő - They tell us that You mighty powers, Z. 630
Händel: Zsuzsanna - Crystal streams in murmurs flowing, HWV 66
Händel: Julius Caesar Egyiptomban - Da tempeste il legno infranto, HWV 17
Arvo Pärt: Da pacem Domine
Händel: Rinaldo - Augelletti, che cantate, HWV 7a
Jommelli: Attilio Regolo - Par che di Giubilo

Ajánlatunk


Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól. Nincs semmi elrejtve, ami nyilvánosságra ne kerülne, s titok, ami ki ne tudódna. Amit sötétben mondtok, világos nappal hallják majd, és amit a zárt falak közt fülbe súgtok, azt a háztetőkről fogják hirdetni. - Lukács evangéliuma 12:1-3.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!