Program


Itt élned, halnod kell zenés történelmi utazás a honfoglalástól napjainkig

Itt élned, halnod kell zenés történelmi utazás a honfoglalástól napjainkig

Itt élned, halnod kell
történelmi rockmusical
országos turné 2017
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 23. szombat, 20:00

Élje át a magyar történelem legemlékezetesebb pillanatait, a monumentális elemeket felsorakoztató ITT ÉLNED, HALNOD KELL történelmi rockmusical megtekintésével!
 
Koltay Gábor rendezésében a Hősök terén tavaly júniusban, különös műfajú színházi előadásnak, zenés történelmi utazásnak lehettünk részesei. Az ihletett környezetben átélhettük a magyar történelem legfontosabb időszakait, eseményeit a honfoglalástól a 20. század utolsó rendszerváltozásáig. A zenét, a tavaly 40 éves Kormorán együttes házi szerzői, Koltay Gergely és Szűts István szerezték. A több száz szereplőt megmozgató Ősbemutató előadás után, a produkciót idén országjáró turnéra viszi és Magyarország más történelmi helyszínein is bemutatja a szervező Esztrád Színház.

A produkció létrehozásában számos népszerű énekes és színész működött közre. A történelmi játék főszereplője az 1983-as legendás királydombi István, a király ősbemutató Koppány vezére: Vikidál Gyula. A további fontos szerepeket Bodnár Vivien, Kósa Zsolt, Kuczmann Ágnes, Laklóth Aladár, Makrai Pál, Sipos Imre, valamint az „örök Petőfi” Varga Miklós két színpadra termett gyermeke, Varga Vivien és Szabolcs alakítják.

A zenemű rockzenei alapokra épülő, folkzenei motívumukat is felhasználó, szimfonikus hangszerelésű alkotás, amely dalok, megzenésített klasszikus versek, instrumentális zenék, történelmi szövegek összefüggő kompozíciójának segítségével idézi fel a magyar történelmet, azokat a kiemelkedő korszakokat, fontos eseményeket, amelyek jelentősen befolyásolták a magyarság sorsát: mint a honfoglalás, István király, László király, vagy IV. Béla király kora, a tatárjárás, az Anjou-lovag kor, a Dózsa parasztháború, a mohácsi csatavesztés, az 1456-os nándorfehérvári diadal, Mátyás király kora, a 150 éves török hódoltság, a Rákóczi szabadságharc, a reformkor, az 1848-as forradalom, a kiegyezés időszaka, a századforduló, az első világháború, a két világháború közötti időszak, a második világégés, az 1956-os forradalom és szabadságharc, majd pedig az 1989-90-es rendszerváltozás.

Szövegét összeállította és rendezte: Koltay Gábor

Zene: Koltay Gergely – Szűts István 

Koreográfus: Doktor László

Jelmez: Balai Zsuzsa 

A főbb szerepekben:

Vikidál Gyula, Makrai Pál, Laklóth Aladár, Kuczmann Ágnes, Sipos Imre, Bodnár Vivien, Kósa Zsolt, Varga Szabolcs, Varga Vivien

Közreműködnek a komáromi Magyarock Dalszínház művészei, a makói Forgatós Táncegyüttes tagjai, artisták, lovasok és még sokan mások, összesen 100-an a színpadon.

Az előadás időtartama 2 óra, szünet nélkül.

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

zenés party két részben

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!