Program


Gergely Theáter : A császár új ruhája

Gergely Theáter : A császár új ruhája

Andersen meséje alapján, a Gergely Theáter bemutatja: A császár új ruhája
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A mai világunk gyakran mutat hamis képet, amelyben az ember egykönnyen akár azt is elhiheti, hogy csak a külsőségek a fontosak. A császár új ruhája egy hiú császár, a császárkisasszony, egy nagyravágyó miniszter, valamint egy tiszta szívű és eszű magyar fiú történetét mutatja be. A mi - népmesei elemeket is tartalmazó - átdolgozásunkban ugyanis a császárkisasszony kérője Bonifác magyar fiú.

A császár nem szívesen viseli a hivatalával járó nehézségeket. Legszívesebben elmenekül feladatai elől. Ruháihoz megy, folyton újabbnál újabb kollekciókat tervez. Feladata azonban, hogy férjhez adja egyetlen leányát, Rozalindát, akinek eddig egyetlen kérő sem felelt meg. A szálakat összekuszálja a nagyravágyó Miniszter, a császár fő tanácsadója, akinek célja, hogy ügyeskedéseivel hatalomra jusson. Ám végül, a derék-furfangos magyar legény Bonifác görbe tükröt tartván eléjük, megleckézteti a Császárt, Rozalindát és a Minisztert is. A történetben erős karakterábrázolással mutatjuk be, tesszük egyértelművé, hogy milyen a helyénvaló és milyen a nevetséges viselkedés. S e mesejáték talán felnyitja szemünket a tekintetben, hogy mi is a különbség a hamis és a talmi között, s bizony az is kiderül, hogy nem a ruha teszi az embert…

Szereplők: Pelsőczy László, Némedi-Varga Tímea, Lénárt László, Boros Ádám

Rendezte: Némedi-Varga Tímea

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!