Program


Frenák Pál Társulat - Szegedi Kortárs Balett

Frenák Pál Társulat - Szegedi Kortárs Balett

Frenák Pál Társulat: Fa_UN
Szegeti Kortárs Balett: Négy évszak – Feminizma

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 22. péntek, 19:00

FRENÁK PÁL TÁRSULAT:  fa_UN

Hogyan lehet valakinek világa? Mitől válik az életünk tényleg a saját életünkké? A fa_UN címében egyszerre merít a faun szóból, ám még inkább a Deleuze-i értelemben vett világ, azaz univerzum kifejezésből és a francia un, azaz egy szóból, amely azt jelöli, hogy egy, egyetlen karakter/jelenség/minőség áll a koreográfia fókuszában.
Különleges függesztett hálórendszer, hihetetlen dinamika – generációk felkavaró találkozásán keresztül a koreográfia újraértelmezett, örökérvényű egységet teremt a női és férfi, a fiatal és öreg, az állati és emberi oldal között.
A táncművészeti karrierjét Győrben kezdő Frenák Pál több mint harmincöt év után először látható újra a Győri Nemzeti Színház színpadán.

Koreográfia és koncepció: FRENÁK Pál

Zene: GRYLLUS Ábris - FARKAS Miklós
Alpintechnika: ZOLTAI György
Fény: MARTON János
Hang: HAJAS Attila
Öltöztető: MÁTYÁS Katalin
Smink: NAGY Zsófia

Előadók:
Frenák Pál
(Eoin Mac DONNCHA)
ESTERHÁZY FANNI
MAURER Milán

SZEGEDI KORTÁRS BALETT:  NÉGY ÉVSZAK – FEMINIZMA

Az évszakok múlása tavasztól télig afféle szimbolikus párhuzamba állítható az emberi életút fejlődésével, - nem először inspirálja alkotókat ez a párhuzam, - jelen esetben azonban az erős női fókusz teszi különlegessé ezt az utazást, melyhez Nagy Kriszta Tereskova „Feminizma” című írása segített irányt mutatni.
A még gyermek leány félénken közelít a másik nemhez: számára titokzatos világ az. Nem is nyer oda beeresztést igazából később sem, hiába kapcsolódik bárkihez is. Egyre inkább azt kell megtapasztalnia, hogy a férfiak világa egy kemény, zárt kör, ahonnan a nők eleve ki vannak zárva. Ez az erős akaratú nő azzal szembesül, hogy hiába próbálja ő is keményen, „férfihoz méltón”, férfias eszközökkel megállni a helyét, nem érdemel figyelmet, csak a teste, a női mivolta „bevetésével”. Megpróbál tehát ezzel a fegyverrel élni és áttörni az „üvegplafonon”, amely szinte láthatatlanul, de mégis ott feszül a két nem között, gátolja őt az előrejutásban, és nem engedi a följebbjutásban. A hatalom megszerzésekor azonban hiába a siker, hiába a véres győzelem, a végén egyedül marad önmagával, a még benne élő gyermeklánnyal. Végül legszebb táncát a Halállal táncolja el.

Zene: Antonio VIVALDI
Írta: NAGY Kriszta Tereskova
Fény: STADLER Ferenc
Díszlet: CZIEGLER Balázs
Díszlet kivitelező: Scabello Bt.
Jelmez: Bianca Imelda JEREMIAS
Balett-igazgató: PATAKI András
Koreográfus: JURONICS Tamás

Táncolják:
Lili, a Lány: SZIGYÁRTÓ Szandra
a kis Lili: PATAKI Noémi
Halál: BOROVICS Tamás
Fiú: KISS Róbert

BOCSI Petra, NIER Janka, STÁRY Kata, TAKÁCS Zsófia, TOKAI Rita,  WÉNINGER Dalma, CZÁR Gergely, CSETÉNYI Vencel, HEGEDŰS Tamás,  HORVÁTH M. Gergő, VINCZE Lotár

A Szegedi Kortárs Balett és a Müpa közös produkciója.

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!