Program


Flanders on Move | Orchestra Nazionale della Luna

Flanders on Move | Orchestra Nazionale della Luna

„Azok, akik azt hiszik, hogy a szaxofon-zongora-bőgő-dob kvartettről már mindent elmondtak, amit lehetett, nem hallották még az Orchestra Nazionale della Luna játékát: ők négyen rendesen megcibálják majd a fülüket” Jean-Pierre Goffin, Jazzhalo.be

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 18. péntek, 20:00

Közreműködik:

    Manuel Hermia - szaxofon, fuvola, bansouri
    Kari Ikonen - zongora, moog
    Sébastien Boisseau - nagybőgő
    Teun Verbruggen - dob

A Manuel Hermia és Kari Ikonen vezette, 2015-ben alapított multinacionális Orchestra Nazionale della Luna olaszos hangzású neve éppoly megtévesztő, mint az az állításuk, hogy megalakulásukat követően egycsapásra a Hold egyik legfontosabb zenekarává váltak. Az viszont kőkeményen igaz, hogy a kvartett változatos és rendkívül eredeti repertoárja, a Sébastien Boisseau és Teun Verbruggen alkotta ritmusszekció kreativitása, s a szólisták leleményes és energikus játékmódja egyaránt lenmyűgözik a jazz kedvelőít és a lunátikusokat, s nem csupán a Holdon, hanem itt a Földön is.

A szaxofonos-fuvolás Manu Hermia eklekticizmusa közismert: a Rajazz tagjaként Coltrane-i játékmódot idéz, saját kvintettje, a Murmure of the Orient világzenét játszik, míg a Slang tagjaként elektro-globalista világba kalauzol. Sőt, szíve mélyén libertariánus hajlamai is vannak, ahogy azt a Manolo Cabras és Joao Lobo alkotta triójával felvett Austerity, vagy a francia csellista, Valentin Ceccaldi és a dobos Sylvain Darrifourq közreműködésével készített God At The Casino albumokkal egyaránt bizonyítja. Így aztán nem csoda, hogy ebben a sokszínű zenekarban is otthonára lelt.

A zongoraművész, moog-játékos és zeneszerző Kari Ikonen többek között a 2013-as év Yrjö-díjának nyertese és az Év Finn Jazz Zeneszerzője, aki saját Kari Ikonen Triója mellett számos más zenekar és projekt résztvevője, mint például a Quartet Ajaton és a Trio Toffa. Olyan zenésztársakkal dolgozott, mint Louis Sclavis, Lee Konitz, Bob Moses, Ingrid Jensen, Magnus Broo, Vincent Courtois, vagy Ron McClure. Kari Dél-Koreában, Japánban, az USA-ban, Örményországban, Törökországban, Oroszországban és 23 európai országban szerepelt. Játékát és kompozícióit több mint 40 album dokumentálja, ezek közül öt a saját neve alatt jelent meg.

Sébastien Boisseau az európai jazz színtér egyik legkiemelkedőbb nagybőgőse. Miután együtt dolgozott Jean-François Jenny-Clarkkal, később Alban Darche és Matthieu Donarier szaxofonosok, a zongorista Martial Solal, a gitáros Gadó Gábor voltak zenésztársai, tagja lett a belga Mâäk's Spiritnek, Daniel Humair legendás Baby Boomjának, az European Jazz Ensemble-nek és egy rangos kvartettnek Joachim Kühn, Christophe Monniot és Christophe Marguet társaságában.

Teun Verbruggen a belga jazz élet egyik legaktívabb dobosai: játéka leheletfinom Jef Neve és Igor Gehenot zongoratrióiban, ugyanakkor kalandosan merész és szabad a Flat Earth Society-ben (ősszel a CAFe Budapest fesztivál keretében a BMC nagytermében hallhatjuk majd őket), a Mauro Pawlowski gitárossal közös Othin Spake-ben, a The Bureau of Atomic Tourism formációban Marc Ducret-vel, vagy olyan amerikai vendégekkel, mint például Andrew d'Angelo szaxofonos.

„Valódi európai formációval, tökéletesen összeforrott kvartettel van dolgunk, amely a két szólista állandó kölcsönhatásán, és egy fantasztikus ritmusszekción alapul: Boisseau és Verbruggen folyamatosan dolgoznak, figyelik egymást és osztoznak az együttjáték nyilvánvaló örömében. Olyan zene ez, amely szökőárként ragad magával. Érdemes koncerten is felfedezni őket!” Claude Loxhay, JazzAround

 

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Telefon
+36 1 216 7894

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

 

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!