Program


Fedák Sári B.2. Kripli Mari

Fedák Sári B.2. Kripli Mari

KIS-PESTI NOSZTALGIA
FEDÁK SÁRI SZÍNHÁZBÉRLET (3 előadás)
Szombat délutáni kamaraszínházi előadások

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 18. szombat, 15:00

Kripli Mari
Lázár Kati, Kossuth-díjas művész műsora Jászai Mariról (B: 2. ea.)

Az Orlai Produkciós Iroda előadásában (1 óra 25 perc)

„Megcsinálom a Jászait. Muszáj…” Ezt több évvel ezelőtt mondta Lázár Kati, aki a végletekig beleásta magát az egyik legnagyobb magyar tragika, Jászai Mari életébe. A színésznőébe, aki az Élektra kedvéért még ógörögül is megtanult, és a társat hajszoló nőébe, aki – mondjuk így – viharosan szenvedélyes „férfihódító” volt. Az egyik pillanatban még együtt fordítja Ibsent Reviczky Gyulával, a másikban már a majd' húsz évvel fiatalabb Szomory Dezsőért rajong, aki azután Párizsig fut. A színésznőnek a színpad mellett pedig még arra is maradt ideje, hogy írjon, és nemcsak a naplóit – amelyeket eredetileg nem is szánt kiadásra –, hanem cikkeket, sőt, tanulmányokat is, például a Pesti Naplóba, az Új Időkbe. Szenvedélyévé vált az írás, talán egyfajta menekülés is volt, hogy a színészi válsághelyzetek közepette maradjon valami kézzelfogható, egy darabka halhatatlanság, akár papíron is.

Ajánlatunk


A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!