Program


"Ezrek Operája" - RockGiovanni

"Ezrek Operája" - RockGiovanni

Operaátirat olasz nyelven, 2 felvonásban a Bartók Plusz Operafesztivál saját produkciója
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 16. szombat, 21:00

A Bartók Plusz Ezrek operája programjában idén Mozart egyik legmeghatározóbb operáját, a Don Giovannit öltözteti izgalmas, a mai zenei világhoz közelítő új köntösbe. Az opera átiratát, melyet a rockzene műfaji elemei gazdagítanak, Miskolc emblematikus épületét díszletül használva szabadtéren, az Avasi kilátónál mutatjuk be.

A rendhagyó produkció rendezője a felkavaró előadásairól Magyarországon is jól ismert Vlad Troickij. Általa elevenedik meg Mozart Don Juan-i életvágya, akkor is, ha tudjuk: hőse a vesztébe rohan, elbukik, de az utolsó pillanatig nem hátrál meg. A Mozart-opera korántsem klasszikus zenei átiratát – RockGiovanni címen – Szüts Apor, a fiatal és tehetséges zeneszerző készítette el a Bartók Plusz felkérésére.

W. A. Mozart – Szüts Apor:
RockGiovanni

Szereplők

Don Giovanni: Uğur Yılmaz
Leporello: Dragoljub Bajic
Donna Anna: Sanja Kerkez
Don Ottavio: Varga Donát
Donna Elvira: Vizin Viktória
Kormányzó: Gábor Géza
Masetto: Hábetler András
Zerlina: Kászoni Annamária

Közreműködik: Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és Kórusa, Miskolci Balett
Karigazgató: Pataki Gábor
Jelmeztervező: Bánki Róza
Világítás- és vetítéstervező: Marija Volkova
Koreográfus: Kozma Attila

Karmester: Kesselyák Gergely
Rendező: Vlad Troickij
 
Az eredeti történet Spanyolországban játszódik, a XVII. században.
A feslett életű Don Giovanni éjjel álarcban betör Sevilla kormányzójának házába, hogy elcsábítsa a lányát, Donna Annát. A lány segítségért kiált, mire elősiet az apja. Kettejük párbajában Don Giovanni leszúrja az aggastyánt és elmenekül. Következő találkozásukkor Anna rádöbben, hogy Don Giovanni volt az éjszakai támadója. Vőlegényével, Don Ottavióval együtt bosszút esküsznek ellene. A kastélyukban megrendezett bálon Don Giovanni éppen azon fáradozik, hogy Zerlinát, a csinos parasztlányt elcsábítsa, amikor megjelenik Anna, Ottavio és Donna Elvira, akit a lovag korábban hűtlenül elhagyott, hogy leleplezzék. A csábítónak azonban sikerül elmenekülnie. Később Don Giovanni túljár a parasztlány jegyesének, Matteónak az eszén, és jól megveri a féltékeny legényt. Végül a lovag elbizakodottságában a megölt Kormányzó sírján álló kőszobrot hívja meg vacsorára. A szobor meg is jelenik, és bűnbánatra szólítja fel Don Giovannit. Amikor a lovag ezt megtagadja, a kőszobor magával ragadja a pokol mélyére.

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!