Program


Énekeljen mindenki! - Kodály: Háry János / MATINÉKONCERTEK

Énekeljen mindenki! - Kodály: Háry János / MATINÉKONCERTEK

Ki ne volna kíváncsi arra, mi történik egy operaelőadás próbáján, hogyan gyakorolnak a népzenei együttesek, milyenek egy hangszeres együttes mindennapjai, hogyan működik, hogyan készül fel egy hangversenyre egy szimfonikus zenekar?
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 17. vasárnap, 11:00

A Műhelykoncertek bepillantást engednek a próbák mindennapjaiba és az elhangzó utasítások, magyarázatok, az egyes részletek többszöri eljátszása, gyakorlása által a zenei folyamatokba. A hangverseny második részében az előzőleg alaposan megismert zeneművek részleteit összefüggő színpadi előadásban hallgathatja, illetve nézheti meg a közönség.
Kodály Zoltán műveinek nagy része az általa gyűjtött népdalokra épül, így népies daljátéka, a Háry János is, amelynek címszereplőjét így mutatja be a zeneszerző: „Ő maga az életre kelt magyar meseteremtő fantázia. Nem hazudik: mesét teremt; költő. Amit elmond, sohasem történt meg, de ő átélte, tehát igazabb a valóságnál. Zenében is ilyesvalami kellett a darabhoz, nem tudom, mennyire sikerült. De azt tudom, hogy jók a szereplők dalai. Egytől egyig a néphagyományból valók […] Gyöngyszemek, csak a foglalatuk enyém. Igyekeztem, hogy méltó legyek hozzájuk.”
A népszerű művet most hivatásos zenészek és egy nagyszabású projekt keretében az előadásra felkészülő iskolás gyerekek együtt adják elő, valóra váltva és újraértelmezve Kodály sokszor idézett mondatát: „Legyen a zene mindenkié!”

Korosztály: 10-14 év

Vezényel: Oberfrank Péter

Közreműködők:

a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara
a projektben részt vevő iskolások kórusa

Alkotó: Toronykőy Attila (rendező)

Ajánlatunk


Bodó Viktor új előadása az önsegítő függő csoportok mintájára és igaz történetek alapján készül. A csoport olyan szélsőséges karakterek találkozóhelye, akik egyébként soha nem ülnének le egymással. Történeteikben a reália keveredik a mindennapi abszurddal, a dráma a tragikomédiával. Egy ilyen kétórás gyűlésen megtörténhet minden, ami csak elképzelhető, és az is, ami nem.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!