Program


ECM meets BMC-Django Bates’ Beloved (GB/S/DK)

ECM meets BMC-Django Bates’ Beloved (GB/S/DK)

Közreműködik:Django Bates - zongora, Petter Eldh - nagybőgő, Peter Bruun - dob.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 26. hétfő, 21:00

A brit zongorista Django Bates egyik legkifinomultabb formációjával, a svéd basszusgitáros Petter Eldh és a dán Peter Bruun dobos alkotta Belovèd trióval tért vissza az ECM-hez legfrissebb, The Study of Touch című albumával. Mindhárom zenész egyedülálló játékos, akik magabiztosan néznek szembe a jazz zongoratrió konvencióinak kihívásaival. A csapat egy évtizede találkozott, amikor Bates a koppenhágai Rhythmic Music Conservatory falai közt tanított. Közös munkájuk része volt néhány Charlie Parker nevéhez köthető darab ihletett rekonstrukciója is, mivel Parker úgy Bates, mint a basszusgitáros Eldh számára kezdettől fogva igen jelentős befolyással bírt. Az új albumon is találkozunk egy Parker darabbal: a Passport című kompozíciót végtelen tisztelettel, örömmel és kortárs érzékenységgel adja elő a trió, Django saját szerzeményeinek társaságában. Django néhány korábbi saját darabja – a Senza Bitterness, Sadness All The Way Down and We Are Not Lost, We Are Simply Finding Our Way, a Belovèd repertoárjának fő darabjaivá váltak, a trió folyton megújuló előadásában. Bates szerzői és hangszerelői képességei káprázatosan ötvöződnek virtuóz, szabadon áradó melodikus játékával, Petter Eldh basszusa adja a zene tömör, perkusszív lendületét, míg a dobos Peter Bruun szinte festői módon rajzolja meg annak részleteit. A Belovèd képes volt arra, hogy a zongoratriók igencsak zsúfolt világában egy minden ízében eredeti hangzást alakítson ki. (A) The Study of Touch felvételeire 2016 júniusában került sor a legendás oslói Rainbow Studióban, a producer ezúttal is Manfred Eicher volt.

Az 1969-ben Manfred Eicher által alapított ECM Records, a maga eddig megjelentetett mintegy 1500 lemezével, mára a világ legjelentősebb független lemezkiadójának számít a jazz, a klasszikus és a kortárs zene területén. A BMC – úgy az Opus Jazz Clubban, mint a Koncertteremben – rendszeresen tűzi programjára a jeles kiadó legfrissebb kiadványain közreműködő előadók koncertjeit, ahogy ez legutóbb a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében is történt. Az ECM és a BMC között fennálló közel két évtizedes kapcsolat fejlődésének egyik fontos állomásaként idén a BMC ad otthont az ECM Records vezetése és a kiadó nemzetközi terjesztői közti kétnapos közös zenehallgatásnak és eszmecserének. A találkozó maga alapvetően zárt körű, de a keretében sorra kerülő két koncert – a szabad férőhelyek mértékéig – a nyilvánosság számára is hozzáférhető.

 

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!