Program


Családi matinéhangverseny a Zene Világnapján

Családi matinéhangverseny a Zene Világnapján

Családi programok és matinéhangverseny a Zene világnapján

2017. október 1. 9:00-12:00

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 1. vasárnap, 11:00

Kézműves foglalkozások 9:00 – 11:00 – Kölcsey Központ, körfolyosó

Ringató Horváth Zsuzsával 10:00 – Kölcsey Központ, szekcióterem

Hangverseny 11:00 – Kölcsey Központ, Nagyterem


A hangverseny műsora:

Suppé: Könnyűlovasság – nyitány

Smetana: Hazám – Moldva

Brahms: Magyar táncok No. 1.

Dvorák: Szláv táncok – Op. 46. No. 1.

John Williams: Harry Potter – Harry csodálatos élete

Britten: Variációk egy Purcell-témára

Elgar: Pomp and Circumstance No. 1.


Közreműködik: Kodály Filharmonikusok Debrecen

Vezényel: Somogyi-Tóth Dániel

Műsorvezető: Gróf Miklós

Partnerünk:Képtalálat a következőre: „debrecenimami logó”

Regisztrációs jegyár: 100 Ft

 
Tartalmas délelőtti kikapcsolódást, igazi családi feltöltődést kínál a Kodály Filharmónia Debrecen elsősorban, de nem kizárólag a családok részére október elsején.

A már megszokott Zene világnapi hangverseny idén – a korábbi szokásoktól eltérően – 11 órától kezdődik, és amelyet már 9 órától különböző családi programok előznek meg. Délelőtt 9-11 óra között kézműves foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődő gyerekek és felnőttek a Kölcsey Központ körfolyosóján, majd 10 órától a legkisebbek részére tart Ringató foglalkozást Horváth Zsuzsi a Nagyterem szekciótermében. E programok ingyenesen látogathatók.

A program koronájaként pedig 11 órától a Nagyteremben virtuóz, tartalmas, az egész család részére élményt nyújtó komolyzenei műsorával várja Önöket a Kodály Filharmonikusok Debrecen Somogyi-Tóth Dániel vezényletével:

Műsorukban Suppé sodró lendületű Könnyűlovasság-nyitánya és Dvorák temperamentumos szláv tánca ejti  rabul a füleket elsőként, majd a legszebb programzenék egyike, Smetana: Moldva c. szimfonikus költeménye kalauzol bennünket a híres folyó forrásától a tengerig. A programban továbbá elhangzik John Williams Harry Potter-filmzenéi közül a legismertebb, megismerkedhetünk szimfonikus zenekarunk hangszereivel egy szórakoztató Britten-Purcell variációsorozat segítségével, s végül Elgar indulója, a pazar hangszerelésű Pomp and Circumstance is felcsendül. Műsorvezető: Gróf Miklós.

A hangverseny regisztrációs jegy megvásárlásával látogatható. Jegyek kaphatók: a debreceni Tourinform irodában, a Kölcsey Központ jegypénztárában és a www.jegy.hu oldalán.

Ünnepeljen velünk Ön is családjával a Zene Világnapjàn!

Regisztrációs jegyár: 100 Ft

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!