Program


Concerto Armonico Budapest

Concerto Armonico Budapest

Concerto Armonico Budapest (művészeti vezető: Spányi Miklós)
Koncertmester: Homoki Gábor  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 8. kedd, 19:00

Van Wassenaer („Pergolesi”): 3. (A-dúr) concerto armonico
Vivaldi: 3. (G-dúr) hegedűverseny, RV 310
Vivaldi: 2. (g-moll) concerto két hegedűre, csellóra és vonósokra, RV 578
Vivaldi: 4. (e-moll) concerto négy hegedűre, csellóra és vonósokra, RV 550
Van Wassenaer („Pergolesi”): 2. (B-dúr) concerto armonico
Vivaldi: 6. (a-moll) hegedűverseny, RV 356
Vivaldi: 5. (A-dúr) concerto két hegedűre, csellóra és vonósokra, RV 519
Vivaldi: 1. (D-dúr) concerto négy hegedűre, csellóra és vonósokra, RV 549

 

Egyesek állítják, hogy Vivaldi L’Estro Armonico, azaz Harmóniai inspiráció című versenyműsorozata a 18. század talán legnagyobb hatású publikációja volt. Tény, hogy kevés zene váltott ki olyan robbanásszerű sikert és egyben divathullámot, mint ez az opusz, amely négy hármas csoportban tartalmaz versenyműveket egy, kettő, illetve négy hegedűre. A fantasztikus gyűjtemény ma is ismert, teljes egészében mégis ritkán szólal meg. A Concerto Armonico két izgalmas estén most erre a feladatra vállalkozik: a zenekar tagjainak színes szólóival Vivaldi op. 3-as sorozatának mind a tizenkét versenyművét előadja.Szemben a késői Vivaldi-művekkel, amelyek mind harmóniai, mind dallami értelemben sokszor meglepően újszerűek, kísérletezőek, az op. 3 darabjai inkább kiegyensúlyozottságukkal tűnnek ki, bennük a régebbi tradíciók az újjal teljes összhangban állnak. A két estére elosztott Vivaldi-gyűjtemény mellett koncertenként két-két darab hangzik el abból a hat concerto armonicóból is, amelyek a zenekar névadói. A darabokat hosszú ideig olasz szerzők műveinek tartották (egy ideig Pergolesinek is tulajdonították őket), mígnem kiderült, hogy a holland gróf, Wilhelm van Wassenaer kiváló kompozícióiról van szó, aki nemesként nem publikálhatott saját neve alatt. A gróf azonban igen muzikális, képzett zeneszerző volt: művei az olasz stílusú concertók legszebb példái közé tartoznak.

 

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Bodó Viktor új előadása az önsegítő függő csoportok mintájára és igaz történetek alapján készül. A csoport olyan szélsőséges karakterek találkozóhelye, akik egyébként soha nem ülnének le egymással. Történeteikben a reália keveredik a mindennapi abszurddal, a dráma a tragikomédiával. Egy ilyen kétórás gyűlésen megtörténhet minden, ami csak elképzelhető, és az is, ami nem.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!