Program


Cipriano Consort / Régizene

Cipriano Consort / Régizene

Kevesen tudják, milyen sokszínű és színgazdag hangzása lehet egy öt furulyából álló együttesnek. A reneszánsz idején virágkorát élő hangszer hangfekvés szerint differenciálódott, és népes hangszercsaláddá alakult. Ez az egyszerű instrumentum elképesztő zenei mutatványokra képes.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 2. péntek, 19:00

A Cipriano Consort műsora azt is elárulja, hogy a furulya, helyesebben a különböző hangú furulyák akár egy teljes kórust is helyettesíteni tudnak: a műsorban elhangzó négy- és ötszólamú dalok, chansonok, madrigálok, motetták eredetileg vokális kompozíciók voltak. A kor szokásának megfelelően azonban a lejegyzett szólamok nem írtak elő kötelező hangszer- (vagy énekhang-) használatot. Az előadónak tudnia kellett, melyik szólamhoz rendeljen dallamot vagy éppen kíséretet játszó hangszereket (magas vagy mély fekvésű énekhangot). A programban szereplő komponisták mindegyike - Jacob Obrecht (1457/8-1505), Josquin des Prez (1450/55-1521), Jacques Arcadelt (?1507-1568), Cipriano de Rore (1515/6-1565), Nicolas Gombert (ca. 1495-ca. 1560) és Adrian Willaert (ca. 1490-1562) Németalföldön született. Jóllehet legtöbbjük egyházi intézmény szolgálatában élte az életét, sok világi darabot is komponáltak, amelyeket különböző gyűjteményekben, például madrigálkötetekben jelentettek meg.

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

zenés átirat két részben

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!