Program


Borbély Mihály Polygon és Dan Berglund

Borbély Mihály Polygon és Dan Berglund

Kiemelkedően sokoldalú multiinstrumentalista fúvós Borbély Mihály, a Kossuth-díjas Vujicsics Együttes alapító tagja, aki ez alkalommal Kodály zenéjéből merít ihletet különös felállású triójával és egyéni hangú vendégeivel.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 17. vasárnap, 20:00

A hazai jazzéletben Borbély Mihály volt az első, aki nemcsak Bartók Béla, hanem Kodály Zoltán alkotásait is új, improvizatív kontextusba helyezte. 2009-ben megjelent, Hommage à Kodály című lemeze személyes vallomás Kodály zenéjéről, a népzene időtlen szépségéről és máig ható erejéről; s a lemez elkészülte óta is folyamatosan foglalkoztatja a kodályi örökség újszerű értelmezése. Ez alkalommal állandó triója, a hozzá hasonlóan széles látókörű zenészek - az egyebek mellett Eötvös Péter cimbalomra írt műveit rendszeresen előadó Lukács Miklós, valamint az elsősorban jazzben, de a népzenében és az elektronikus zenében is jártas Dés András - alkotta triója, a Polygon játszik majd.
Egyik vendégük a világszerte elismert svéd nagybőgős, Dan Berglund, aki a zongorás triójáték megújítója, a vezetője halála óta is hatalmas rajongótábort magáénak tudó Esbjörn Svensson Trio motorja volt. Berglund ideális társa Borbélyéknak, hiszen rá is jellemző, hogy mélyen foglalkoztatja saját népének zenéje. Koncertjükön a számos műfajban otthonos, a magyar mellett tizenegy nyelven éneklő, társadalmi szerepvállalásairól is ismert, a gyermekek segítését célul kitűző, Sebestyén Mártát, Dresch Mihályt és Szakcsi Lakatos Bélát példaképének tekintő énekesnő, Szalóki Ági csatlakozik hozzájuk.

Közreműködők:

Borbély Mihály: klarinét, szaxofon, népi fúvósok
Lukács Miklós: cimbalom
Dés András: ütőhangszerek

Vendég:

Szalóki Ági: ének
Dan Berglund: bőgő

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!