Program


BINDER KÁROLY SZÓLÓESTJE

BINDER KÁROLY SZÓLÓESTJE

Nagy örömmel szeretnénk bemutatni Önöknek az első V4 Nemzetközi Zongorafesztivált, amely Sárospatakon kerül megrendezésre 2018. augusztus 24–30. között.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 27. hétfő, 19:00

A visegrádi négyek egyetlen zongorafesztiváljaként 16 koncerttel, négy helyszínen ünnepeljük majd ezt a csodálatos hangszert a hazai és nemzetközi zenei élet legkiemelkedőbb művészeivel!

Debussy halálának 100. évfordulóján a zeneszerző művei meghatározóak lesznek a fesztiválon. Lengyelország függetlenségének 100. évfordulója nagyszerű alkalmat ad arra, hogy megemlékezzünk Paderewskire, mivel a zeneszerzőnek esszenciális szerepe volt az ország autonómiájának elérésében.

A fesztivál augusztus 24-i, nagyszabású nyitókoncertjét követően, az esti koncerteken olyan világhírű zongoraművészek szólóestjeit élvezheti a közönség, mint Nelson Goerner, Kevin Kenner vagy Dang Thai Son.
Rising Stars sorozatunkban négy ígéretes fiatal zongoraművész kap lehetőséget bemutatkozásra a visegrádi négyeket képviselve.

Szeretettel várjuk Önöket erre a hét gyönyörű napra, amely, ígérjük, hatalmas élvezetet nyújt majd!

Binder Károly zongoraestje

1956. április 2-án született Budapesten. Klasszikus zenei tanulmányai után – melyeket ötéves korában kezdett – 1975-ben felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakára, Gonda János tanítványa-
ként diplomázott.

Binder Károly nemzetközi hírű jazz-zongorista, aki emellett zeneszerző és tanszékvezető egyetemi tanár, akit a szakma és a közönség is egyaránt elismer. Pályafutása során eddig mintegy másfél ezer koncerten lépett fel a világ számos pontján, nagy formátumú muzsikus, aki tehetségét az új irányzatok, eltérő zenekultúrák, kompozíciós technikák és improvizatív rendszerek szintézisének szolgálatába állítja, nem megfeledkezve saját zenei gyökereiről.

Zeneszerzőként is jelentős, eddig mintegy 320 művet komponált, amelyek közül kiemelkedik a nagyzenekari Concerto, a Zongoraverseny preparált zongorára, zongorára, ütőhangszerekre és nagyzenekarra, emellett közel félszáz film, színházi és rádiós produkció zenéjét alkotta meg.
Eddig 67 lemeze jelent meg, amelyek többsége saját, szerzői lemez. Számos jelentős hazai és nemzetközi díj kitüntetettje. Olyan muzsikusokkal játszott együtt, mint Harry Beckett, John Tchicai, Theo Jörgensmann, Eckard Koltesmann, Bernd Köppen, Trilok Gurtu vagy Ramesh Shotham.

Műsor:

Improvizációk, kompozíciók

 

 

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!