Program


Berlini Filharmonikusok Fúvósegyüttese / BTF

Berlini Filharmonikusok Fúvósegyüttese / BTF

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 15. vasárnap, 19:30

Händel–Martin Wagenmann: Szvit Händel műveiből (I. Sámson; II. Óda Anna királynő születésnapjára; III. Tűzijáték-szvit)

Bach–Enrique Crespo: Jesus bleibet meine Freude – korálelőjáték

Bach–Alfred Lauss: Bist du bei mir – korálelőjáték

Dowland–Olaf Ott: Négy reneszánsz tánc négy harsonára

Rossini–Balogh Sándor: A sevillai borbély – Dunque io son

Sosztakovics–Mogens Andresen–Daniel Drage: 2. jazz-szvit

Richards: Tisztelet a nemes szőlőnek

Gade–Richard Bissell: Féltékenység-tangó

Miller–Olaf Ott: Glenn Miller Story

 

A legjobb szimfonikus együttesek hangszeresei önmagukban is szólistakvalitásokkal rendelkező muzsikusok, akik bármelyik versenyművet világszínvonalon képesek előadni. Ugyanakkor – és talán ez teszi őket különlegessé – rendelkeznek a kamarazenészekre jellemző érzékenységgel, simulékonysággal, rugalmassággal, ennek köszönhetően szól egyetlen hangszerként az az együttes, melyben játszanak. A világ három legjobb zenekara közé tartozó Berlini Filharmonikusok is ilyen együttes: fuvolásai, klarinétosai, fagottosai, oboásai meghatározóan járulnak hozzá a „berlini csodához”.

A kürtösökkel kiegészült fafúvós szekció most önálló együttesként lép színpadra a patinás zenekar harmincnégy kisebb-nagyobb kamarazenei formációjának egyikeként. Műsoruk a reneszánsztól a barokkon és romantikán át egészen napjaink zenéjéig sorakoztatja fel élvezetes átiratokban a zenetörténet könnyed zenéit.

A színes programban felcsendülő, nagyszerű darabok lehetőséget adnak arra, hogy ez a több szempontból is kivételes együttes anyazenekarától függetlenül is megmutassa páratlan képességeit.

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!