Program


Beethoven cselló-zongora szonátái

Beethoven cselló-zongora szonátái

Ha szavak nélkül akarsz összebarátkozni valakivel, és mindketten játszotok valamilyen hangszeren, hívd az illetőt kamarazenélni! A kamarazene lebontja a falat ember és ember között, azt sugallva: közünk van egymáshoz. Nőnek és férfinak, gyereknek és felnőttnek, idősnek és fiatalnak - mindenkinek.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 10. szombat, 19:30

Túlságosan magasztos gondolatok? Inkább gyakorlatiasak és tapasztalatokon alapulók. Konkrét emlékeken: 2015-ben az akkor éppen harmincéves csellista, Várdai István és az akkor éppen nyolcvanéves zongoraművész, Frankl Péter adott közös koncertet Budapesten - és történetesen Beethoven összes cselló-zongora szonátáját játszották. Felejthetetlenül. A koncertlátogató azt gondolta volna, fél évszázad korkülönbség akár szakadékként is tátonghat két művész között - bizonyára más a felfogásuk, mást gondolnak tempókról, hangzásról, technikáról és sok egyébről, hiszen az idők változásával magunk is változunk, s az új generációk olykor tagadják a régiek által tisztelt értékeket. Kettejük együttműködése nem ezt, hanem az ellenkezőjét mutatta: úgy értették egymást, mint akik örök időktől fogva mindig is együtt muzsikáltak.
Ugyanaz az átszellemültség, ugyanaz a játékosság, ugyanaz az érzéki hangzásigény, ugyanaz a humor - vagy ha talán nem is ugyanaz, mégis nagyon hasonló. Két egymás iránt fogékony, egymásra nyitott világkép. Minek köszönhető mindez? Alighanem annak, hogy a magyar kamarazenei iskola évtizedeken át töretlenül ápolta tovább (Mihály András, majd Kurtág György közvetítésével) azokat a hagyományokat, amelyeket még Frankl legendás mestere, Weiner Leó teremtett meg a maga tanításával.
Aki szereti Beethoven cselló-zongora szonátáit, annak meg kell hallgatnia Várdait és Franklt - életre szóló élményben lesz része.

Műsor:

Beethoven: F-dúr cselló-zongora szonáta, op. 5/1
Beethoven: g-moll cselló-zongora szonáta, op. 5/2
Beethoven: A-dúr cselló-zongora szonáta, op. 69
Beethoven: C-dúr cselló-zongora szonáta, op. 102/1
Beethoven: D-dúr cselló-zongora szonáta, op. 102/2

Közreműködők:

cselló: Várdai István
zongora: Frankl Péter

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Humorral, sok zenével és balkáni hangulattal tarkított vígjáték – Shakespeare egyik legnépszerűbb és így legtöbbet játszott remeke.

Ajánló


Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!