Program


Baráti Kristóf: Paganini&Csajkovszkij
3

Baráti Kristóf: Paganini&Csajkovszkij

Baráti Kristóf
Paganini & Csajkovszkij


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 9. kedd, 19:30

Műsor:

Paganini: D-dúr hegedűverseny, op.6

Csajkovszkij: D-dúr hegedűverseny, op.35

Közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar
Vezényel: Kovács János


Baráti Kristóf egyes felmérések szerint a világ legkeresettebb hegedűvirtuóza. A kivételes tehetségű művész pályájának fontos állomása volt a hegedűsök Oscar-díjának tekinthető moszkvai Paganini-verseny fődíja, melyet a koncerten elhangzó Paganini I. hegedűversenyével nyert el. Az est második felében a hegedűirodalom egyik legmeghatározóbb műve, Csajkovszkij D-dúr hegedűversenye hangzik el.

"Csajkovszkij versenyműve minden hegedűs kedvelt repertoárdarabja. Hozzánk, magyarokhoz, különösen közel áll ez a remekmű, hiszen a szerző a darabot Auer Lipótnak ajánlotta, Ez az én esetemben sincs másképp, de hozzátenném, hogy számomra azért is kedves mű, mert nagyon magaménak érzem, próbálok ebben a mindenki által ismert népszerű darabban saját koncepciót, előadásmódot megmutatni. Paganini I. hegedűversenye szintén közel áll hozzám, hiszen pályám fontos állomása volt a hegedűsok Oscar-díjának tekintett moszkvai Paganini-verseny megnyerése. Paganini művei azóta is gyakran szerepelnek repertoáromon, a koncerten elhangzó hegedűversenyt lemezre is játszottam. Paganini az előadót szinte embertelen követelmények elé állító hegedűversenyeit a közönség 190 éve imádja, miközben a kritikusok fanyalognak. Amikor őt játszom, az a cél lebeg előttem, hogy bizonyítsam: a kritikusok is tévedhetnek...”- Baráti Kristóf

Az est további különlegessége, hogy az Óbudai Danubia Zenekar most először lép színpadra Baráti Kristóffal. A zenekart megalakulásától kezdve a fiatalos lendületet képviseli a hazai klasszikus zenei életben. A professzionális zenekarok közül kitűnik újító kezdeményezéseivel, és az ifjúság zenei nevelését célzó eredeti törekvéseivel. Vezényel a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Kovács János, a Magyar Állami Operaház első karmestere.

Ajánlatunk


Habár remekmű, nem véletlen, hogy eddig csupán kétszer mutatták be. Zavarba hozza a nézőt, mert olyan tabukat tör meg, melyekről még baráti társaságban is csak óvatosan merünk beszélni. Ha egyáltalán merünk. Mert a mű valós és vélt érzékenységeket sérthet: szókimondó, de nem didaktikus.

Ajánló


Rockopera szimfonikus változatban magyar nyelven, magyar és angol felirattal

A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical,…

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!