Program


Ázsia szívében 2: Okayamai Gakugeikan Művészeti Akadémia Nagyzenekara

Ázsia szívében 2: Okayamai Gakugeikan Művészeti Akadémia Nagyzenekara

A világot járt japán csodazenekar végre Budapesten!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 27. kedd, 19:30

7 dolog, amit illik tudnod a japán komolyzenéről

 

 

Okayamai Gakugeikan Művészeti Akadémia Nagyzenekara sokszínű és kivételesen izgalmas programmal várja a hazai közönséget! Ismerje meg a részleteket:

Az együttes egyedülálló tolmácsolásában hallhatjuk James Barnes világhírű Szimfonikus nyitányát, Philip Sparke brit szerző japán hősöknek írt művét, majd Ottorino Respighi révén megidézik az olasz életérzést a zenészek. A Molly a parton eredetileg énekhangra íródott, de a fúvósok teszik felejthetetlenné. A nemezetközi hírű Jan Van der Roost korálja kihagyhatatlan, Toshio Mashima műve pedig egy csipet, üdítő jazzt csempész az estébe. A Fu-Mon Szélvihar jóval filozófikusabbnak ígérkezik, A vándorló palota zenéje pedig minden anime rajongó számára jól ismert. A Berlioz féle Rákóczi-indulót kifejezetten a számunkra tanulta be az együttes, végül pedig ismét Philip Sparke egy szerzeményével, mégpedig egy valódi különlegességgel, egy népszerű rádió szignáljából komponált koncertművel zárul az est. 

 

Japánban a zene sokkal fontosabb része az emberek életének. A tradicionális japán formákon túl, 1872 óta a magán- és közoktatásnak egyaránt kötelező elemei a nyugati klasszikusok. Nem véletlen, hogy mára olyan városok, mint Bécs, New York vagy London mellett a nyugati klasszikus zene fellegvára lett Tokió is. Különösen nevesek a gimnáziumi és egyetemi zenekarok, amelyek sok évtizedes történetük során világszerte ismertek lettek.

Az Okayama zenekart 1960-ban alapították. Japán  festői szépségű  Okayama prefektúrájában található, Szaidaidzsi  városában. 1300  diák tanul  itt. A  zenekarban  1974  óta  zenél  együtt   150 növendék.  Évente a  helyi  őszi bérletsorozatukon felül  40 koncertet adnak  Japán szerte. Kétévente külföldön  turnéznak,  az Egyesült Államokban, Ausztráliában és több európai államban, Dániában és Ausztriában léptek már  fel.

2011-ben  a Floridai Zenetanárok Egyesületének éves konferenciájára mint Japán képviselője kaptak meghívást  és nagy sikert arattak fellépéseikkel. Japánban  tizenhat alkalommal szerepeltek országos versenyeken és öt alkalommal aranyéremmel tértek vissza az iskolába. 2013-ban erős nemzetközi mezőnyben versenyeztek egy ausztriai Fúvószenekari Fesztiválon, ahol különleges elismerésként megkapták a nagydíjat.

Budapesti szereplésük egy hosszabb turné része, a megelőző napon nem kissebb helyen, mint a  bécsi Musikvereinben adnak koncertet.

 

VEZÉNYEL: Nakagawa Shigenori

 

Műsor terv:

James Barnes: Szimfonikus nyitány, Op. 80
Philip Sparke: Újra felkel a nap 
Ottorino Respighi: Róma fenyői
A Villa Borghese fenyői.  Fenyőfák egy katakombánál.  A Gianicolo fenyői.  A Via Appia fenyői
Percy Aldridge Grainger: Molly a parton
Jan Van der Roost: Canterbury korál
Toshio Mashima: Koncert-induló “Az édes májusi szellő” -részlet darabból
Hisashi Hoshina: Fu-Mon Szélvihar, hullámok
Joe Hisaishi: Üvöltés a rengő kastélyban.   Vándorló palota című film zenéjéből.
Hector Berlioz: Rákóczi-induló a “Faust elkárhozása” c. drámai szimfóniából, Op.24
 
 

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!