Program


„Az én babám egy fekete nő” – Josephine Baker-emlékest / NEW ORLEANS SWINGFESZTIVÁL

„Az én babám egy fekete nő” – Josephine Baker-emlékest / NEW ORLEANS SWINGFESZTIVÁL

Éppen kilencven évvel ezelőtt, 1928-ban járt első alkalommal Budapesten Josephine Baker, a világhírű énekesnő, táncosnő, színésznő, egyszóval előadóművész és emberi jogi aktivista.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 25. szombat, 20:00

Ezen az estén az ő emléke előtt tiszteleg Nicole Rochelle és a Bényei Tamás vezette Gramophonia Hot Jazz Orchestra. Josephine Bakert utcai táncosként fedezték fel, egy vaudeville show tánckarával jutott el Saint Louisból New Yorkba, majd az ottani klubfellépések révén Párizsba - e várost 1925-ben, tizenkilenc évesen új otthonául választotta. Míg Franciaországban ünnepelt sztár volt, amerikai fellépései sikertelenek maradtak, kemény kritikákat kapott, s nem ritkán rasszista támadások érték. A második világháború alatt támogatta a francia ellenállást, s élharcosa volt az afroamerikai polgárjogi mozgalomnak.
Nicole Rochelle-t akár 21. századi Josephine Bakerként is aposztrofálhatnánk: a nagy elődhöz hasonlóan az előadó-művészet majd' minden ágában jeleskedik, és szintén Franciaországot választotta második hazájának. Az egyetlen Kossuth-díjas jazz-zenekar, a Hot Jazz Band több mint harminc éve dolgozik az 1920-as, '30-as és '40-es évek könnyűzenéjének megismertetéséért és megszerettetéséért - páratlan sikerrel, hazai és nemzetközi elismerések egész sorát tudva magáénak. A zenekar vezetője, Bényei Tamás 2014-ben alakította meg a Gramophonia Hot Jazz Orchestra nevű big bandet, hogy újjáélesszék a korszak nagyzenekari hangzásvilágát. Ez az együttes teremt majd Nicole Rochelle-lel karöltve minden bizonnyal feledhetetlenül vidám hangulatot.

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!