Program


Angelica Leánykar

Angelica Leánykar

Angelica Leánykar

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 20. kedd, 18:00

Debussy: La Damoiselle élue – kantáta
Lajtha: Magnificat
szünet
Saint-Saëns:Karácsonyi oratórium
Deák Andrea, Molnár Anna (mezzoszoprán); Tóka Ágoston (orgona)Sáfár Orsolya (szoprán), Megyesi Schwartz Lúcia (mezzoszoprán), N. N. (tenor), N. N. (basszus)Angelica Leánykar (karigazgató: Gráf Zsuzsanna)Tbilisi Férfikar (karigazgató: Archil Ushveridze)Budapesti Vonósok (koncertmester: Pilz János, művészeti vezető: Botvay Károly)Vezényel: Gráf Zsuzsanna

December elején, az adventi időszak első vasárnapja előtti szombat estén a Zeneakadémia Nagyterme csodálatos lehetőséget biztosít az ünnepi ráhangolódásra számos énekes szólista, Tóka Ágoston orgonaművész, a Budapesti Vonósok, egy grúz férfizenekar és az Angelica Leánykar közreműködésével. Elsőként a találkozás utáni vágy ébredésének, fokozódásának mozzanatát teremti meg Debussy kantátája, a La Damoiselle élue, mely Rossetti verséből merítve ihletet egy üdvözült hölgy földön maradt szerelme utáni sóvárgását ecseteli. A beteljesülés reményét Lajtha László gyengéden bájos alázattal megszólaló, női karra és orgonára írt Magnificatja csillantja fel, mely mű alkotási folyamatát a szerző így foglalja össze: „Elővettem én is a nagy palettát: rajta a színek – de a legkisebb ecsettel festettem, annak is összesodortam a szőrpamacsát, hogy úgy rajzoljon, mint a hegyes ceruza – és leheletszerűen raktam fel a színeket.” Végül Saint-Saëns Karácsonyi oratóriuma mondja el a beteljesedés történetét és hangsúlyozza az esemény jelentőségét.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy lavina és magával sodor sok mindent – ha magukat a családtagokat nem is, de sok illúziót, önáltatást, hamis ábrándot.

Lara Fabian élő koncertje – MVM Dome, Budapest! Csatlakozz hozzánk 2024. április 30-án, amikor Lara Fabian lenyűgöző showjával elvarázsol minket az MVM Dome-ban, Budapest szívében.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!