Program


Adventi dallamok jótékonysági gálakoncert Virtuózokkal és Caramellel

Adventi dallamok jótékonysági gálakoncert Virtuózokkal és Caramellel

A rendezvény kezdeményezettje: Szemem Fénye Alapítvány Gyermekhospice Dóri Ház

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 9. szombat, 19:00

Fellépő művészek:
Mátyás Kórus - vezényel Módis Anita karnagy
Virtuózok
Molnár Ferenc Caramel
Pécsi Vonósok -  vezényel Győri Kornél karmester
Déki Lakatos Sándor -  Liszt Ferenc díjas prímás

MŰSOR:
Johann Sebastian Bach: Baderine (h-moll szvit)
Mihail Ivanovics Glinka: Noktürn
Niccolò Paganini: Mózes fantázia
Gluck: G-dúr fuvolaverseny II.tétel
André Messager: Solo de concours / Carl Maria von Weber: f-moll klarinétverseny III.tétel
Pietro Mascagni: Sancta Maria (Parasztbecsület)
Jules Massenet: Meditáció (Thaïs)
Frédéric Chopin: Esz-dúr noktürn
Bárdos Lajos: Aranyszárnyú angyal / Kodály Zoltán: Angyalok és pásztorok
Lerch István - Demjén Ferenc: Jégszív
Molnár Ferenc Caramel: Lélekdonor
Kovács Béla: After You, Mr. Gershwin
Wolf Péter: Ave Maria
Astor Piazzola: Oblivion
Szüts Apor: Groteszk tangó
Kodály Zoltán: Intermezzo (Háry János)
Kondor Ernő: A vén cigány
Krisztus Urunknak áldott születésén - karácsonyi zsoltár
Molnár Ferenc Caramel: Szállok a dallal
Franz Xaver Gruber: Csendes éj

A koncert egyediségének, műfaji sajátosságának köszönhetően több kulturális ágazat találkozik egymással egy kiváló átmenetet képezve a himnikus adventi hangulatból a populárisabb könnyűzenei műfaj felé. A karitatív jótékonysági eseménnyel célunk hogy hozzájáruljunk a beteg gyerekek mihamarabbi felépüléséhez. A gálakoncertünkön összegyűjtött adományokat, felajánlásokat a Szemem Fénye Alapítvány Gyermekhospice Dóri Ház lakói részére ajánljuk fel. 


Az Adventi dallamok jótékonysági gálakoncert megrendezését egy nemes célból inspirálódva a  Magyar Zenei Kulturális Alapítvány indította útjára 2015. december 13-án, amely kiemelt program zenei szegmensével az egyetemes magyar zenei kultúránkat, karitatív céljával pedig egy nemes közhasznú célt kíván támogatni. 

E karitatív rendezvényünkön számos helyi fellépővel, kórussal, zenekarral kívánunk együttműködni a siker érdekében, ezzel is hozzájárulva Pécs város kulturális életének minél szélesebb körben való megismertetéséhez. A program sokszínűségének, s műfaji sajátosságából adódóan minden korosztály  számára kiváló, egész estés szórakozást nyújt.


A rendezvény helyszíne, a Kodály Központ Magyarország egyik legszebb és legjobb akusztikájú koncert- és konferenciaépülete. A hangversenyterem közel ezer fő befogadására alkalmas, kiváló akusztikájának köszönhetően minőségi zenei rendezvények megvalósítását garantálja.

A rendezvény fellépő művészei:
Az Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertünket a Mátyás Király Utcai Általános Iskola Kórusa indítja útjára amely programrészben karácsonyi dalokat, igazi klasszikusokat hallhatunk felcsendülni. Ezt követően az MTVA komolyzenei tehetségkutatójának ifjú virtuóz tehetségei kápráztatják el a kedves adományozó közönséget, akik egy-egy darabot Déki Lakatos Sándor Liszt Ferenc díjas hegedűművésszel is előadnak, a zenekari kíséretről a Pécsi Vonósok Zenekar gondoskodik, Győri Kornél karmester vezetésével.
E remek produkció után könnyedebb zenei átvezetéssel betekintést a nyújtunk a könnyűzene világába: Molnár Ferenc Caramel előadóművész előadja sokat számára ismert dalait, szintén a Pécsi Vonósok Zenekar kíséretével.
Az egyedülálló kulturális vonalak ötvözését végül egy hatalmas fináléval kívánjuk zárni, ahol a fellépő művészek együtt lépnek színpadra. Ebben a záró eseményben egyben köszönetünket nyilvánítjuk ki az adományozó közönségünknek, és támogató partnereinknek.

Ajánlatunk


A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!