Program


A magyar film napja: Csinibaba

A magyar film napja: Csinibaba

A 90-es évek felejthetetlen kultfilmje Tímár Pétertől
Vetítés 35 mm-es kópiáról.
Vendégeink az alkotók!
1997, a film hossza 101 perc

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 30. hétfő, 19:00

 A magyar film napja

A Nemzeti Filmalap és az Uránia egész napos, közös rendezvénye
2018. április 30. 10:00 - 23:00

A magyar drámához és a magyar költészethez hasonlóan ezentúl a magyar filmnek is lesz napja: a Nemzeti Filmalap kezdeményezésére 2018-tól a magyar film nagy korszakai és alkotói előtt tisztelgünk majd minden április 30-án. A dátumválasztás külön öröm számunkra, hiszen az első magyar film, A táncz premierjére emlékeztet, amelyet egykor az Uránia tetőteraszán rögzítettek és 1901. április 30-án az Urániában vetítettek le a nagyérdemű előtt.

A napot a 90-es évek felejthetetlen kultfilmje, a Gálvölgyi János, Galla Miklós, Nagy Natália, Molnár Piroska, Németh Kristóf, Reviczky Gábor, Igó Éva és Lázár Kati főszereplésével készült Csinibaba zárja. A vetítésre most az egyszer újra 182 forintért lehet jegyet váltani – pont annyiért, amennyiért a premier évében. A vetítés előtt Lévai Balázs beszélget a rendezővel és a szereplőkkel. Érdemes lesz szemkápráztató retró cuccokban megjelenni, a „legcsinibabásabban” öltözött nézőt ugyanis meglepetés várja, és utána tánc! – fergeteges retró buli lesz Csinibaba slágerekre.

Ajánlatunk


A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!