Program


60 éves a Budapesti Akadémiai Kórustársaság, Budafoki Dohnányi Zenekar, Dvorak: Stabat Mater

60 éves a Budapesti Akadémiai Kórustársaság, Budafoki Dohnányi Zenekar, Dvorak: Stabat Mater

A Budapesti Akadémiai Kórustársaság 1957-ben alakult KISZ Központi Művészegyüttes Egyetemi énekkara néven Tóth Béla vezetésével. Az együttes irányítását 1980-ban Hollerung Gábor vette át.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 3. vasárnap, 19:30

Az énekkar hosszú évtizedeken keresztül fogta össze az énekelni vágyó fiatalokat, és hamarosan a hazai és nemzetközi zenei élet egyik vezető amatőr énekkarává vált. Fennállásának hat évtizede alatt a kórus megfordult Európa legrangosabb kórusversenyein, ahonnan díjak egész sorát hozta el, elnyerte a Debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny valamint az Arezzoi Kórusverseny nagydíját, 1989-ben pedig Llangollenben elnyerte a világ kórusa címet. Az énekkar 1996-ban Magyarországot képviselte a Sydney-ben megrendezett Kóruszenei Világszimpóziumon. A 90-es évektől kezdve az együttes oratóriumok avatott előadójává vált, a Budafoki Dohnányi Zenekar bérletsorozatainak rendszeres közreműködője.
A 60. születésnapi koncerten Dvorák: Stabat Materét adják elő, ami Hollerung Gábor által fémjelzett korszak kórustagjainak egyik kedvenc darabja.

60 ÉVES A BUDAPESTI AKADÉMIAI KÓRUSTÁRSASÁG
 
Dvorák: Stabat mater
 
Cecília Lloyd – szoprán
Megyesi Schwartz Lúcia – alt
Nyári Zoltán – tenor
Cser Krisztián – basszus
Budapesti Akadémiai Kórustársaság

Vezényel: Hollerung Gábor

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!